dissabte, 27 de març del 2021

'EL GENDARME DE SAINT-TROPEZ' PER AL 3er ANIVERSARI DEL CINECLUB LA RAPITA

 

El 3er. anviersari ja va passar, va ser l'octubre del 2020... però com ja us podeu imaginar, el panorama no era per a fer massa celebracions; de fet, no podíem fer ni projeccions. Per sort, ara esten vivint una temporadeta  estable (toquem fusta) i demà diumenge tornem a tenir sessió de CineClub La Ràpita i aprofitarem per a auto-felicitar-nos... i ens encantaria que ens puguessiu acompanyar.

No us enganyaré, a la programació del nostre CineClub (i jo diria que la de la graaaan majoria de cineclubs de Catalunya) no abunden les comèdies. És un fet. Fa de mal justificar però si repassem la llista de les nostres pel·lícules preferides de tots els temps, sovint hi detectem poques comèdies (almenys, a mi em passa) i no vol dir que no les estimem o que considerem que sigui un gènere 'menor', ni molt menys! però el seu volum no està equiparat a les dramàtiques.

Conscients d'aquest fet, per a celebrar el nostre 3er. aniversari hem volgut fer una sessió diferent: oferint una comèdia -que bona falta ens fa!- per a que poguem riure una bona estona. 

Hem escollit un clàssic del cinema francès: 'Le Gendarme de Saint-Tropez' (1964), dirigida per Jean Girault, que fou el primer film de sis més que vindrien amb un protagonista absolut: el senyor Louis de Funes, el Rei de la Comèdia del Cinema Francès que encarna un dels seus personatges mundialment més coneguts el gendarme Ludovic Cruchot. En aquesta primera aventura al sr. Cruchot el destinen a Saint-Tropez, allà el veurem intentant posant ordre en aquesta turística població i a la seva jove filla que intenta integrar-se en la nova residència. 

El 'gendarme' tingué 5 pel·lícules més al llarg de 20 anys: El gendarme en Nueva York (1965), El gendarme se casa (1968), Seis gendarmes en fuga (1970), El gendarme y los extraterrestres (1979), El loco, loco mundo del gendarme (1982)... un parell de mesos després d'estrenar-se aquesta darrera moria el sr. Louis de Funes. 

Us esperem demà per a riure i celebrar amb nosaltres el nostre 3er. aniversari. Fins demà !