dimarts, 27 d’abril del 2021

SOM FANS DE LIA SAMPAI I ADRIA PAGES

L'Abril i jo som fans de Lia Sampai i Adrià Pagés. Ens agraden les seves cançons, les seves lletres i ens agraden ella i ell. Tenim els seus dos treballs discogràfics dedicats i signats, intentem gaudir-los en directe allà on van i, com veieu, intentem fotografiar-nos al seu costat, sempre que tenim ocasió.

Només tenen 4 anys de trajectòria, però n'estem convençuts que arribaran molt juny. Lia Sampai té ascendents planers (Santa Bàrbara) però va nèixer a Cerdanyola del Vallés el mateix any que jo acabava la carrera i, com ella, també vivia a Cerdanyola; compartim, també, una disglòsia galopant de català oriental/occidental que ella plasma en les seves composicions i interpretacions. Va pujar a l'escenari a Tortosa el juny 2017 i va rebre un seguit de premis en diversos concursos de cantautors/es que la van encoratjar a tirar endavant el seu projecte musical. En el ben conegut i encantador espai de l'Antiga Estació de Benifallet fa el primer concert l'estiu de 2018. Aquell mateix any guanyà el 1er. premi del Concurs de Cantautors d'Andorra que li permet editar l'EP 'La Fada Ignorant' acompanyat del guitarrista i compositor Adrià Pagès, amb el que fa un bon tandem en el segon treball discogràfic -Amagatalls del llum (2021)- i actuen junts en els directes.  No han deixat d'acumular premis en diferents indrets de la geografia dels Països Catalans.

Al febrer de 2019 publicaven La Fada Ignorant i l'agost d'aquell any vaig tenir la sort de gaudir-los per primer cop al Forn de la Canonja, en les estupendes trobades de diLLUMS d'Arts al Forn. Aquí teniu una petita mostra d'aquella actuació.


La veu personal, dolça i potent d'ella i el virtuosisme a la guitarra d'ell em van captivar en el primer acord. Em vaig convertir en fan d'ells al primer segon. 

Al setembre de 2019 els gaudim en directe en un espai privilegiat: Lo Sirgador, en el que mentre naveguem per l'Ebre ells interpreten temes del seu primer treball ... Abril els gaudeix per primer cop, enamorada de les lletres de La Fada Ignorant i després de cantar les seves cançons durant tot l'estiu. La veu, la guitarra i l'entorn en feren una experiència inoblidable. Aquí en teniu una petita mostra.

El març d'enguany, sortejant els impactes que la pandèmia ha tingut en el món de la Cultura publiquen el seu segon treball discogràfic: 'Amagatalls de llum', en el que la veu personalíssima de Lia torna a enlluernar-nos embolcallada del virtuosisme de la guitarra i els arranjaments d'Adrià. 10 temes preciosos, amb els que com ja feren en el seu primer treball la sensibilitat i l'emoció ens acaronen l'ànima.

Fa pocs dies, vam tornar a gaudir-los en directe, a Santa Bàrbara, ben a prop de casa. Tenen una agenda ben plena, així que no els deixeu escapar si toquen prop d'on sou. La propera parada és l'01 de maig al Centre Artesà Tradicionarius, cliqueu aquí si voleu comprar la vostra entrada. Jo ja tinc comprada l'entrada per gaudir-los de nou a l'EnCanta Festival de Roda de Ter el 15 de maig.

Si no els coneixeu, ja esteu trigant. Entreu a l'spotify, pesqueu alguna actuació seva i, ben segur, que els gaudireu tan com nosaltres. Us acompanyem, Lia i Adrià!