dijous, 13 de gener del 2022

'A HARD DAY'S NIGHT' AMB ELS BEATLES AL CINECLUB LA RAPITA


Aquest diumenge, la primera sessió del 2022 del CineClub La Ràpita serà xula. Podrem veure el debut en el cinema del grup musical més popular del món mundial. The Beatles debutaven a la gran pantalla el 1964 amb un film dirigit per Richard Lester.

'¡Qué noche la de aquel día!' és un film-documental (o fals documental) que ens mostren 48 hores en la vida del grup musical de Liverpool i en el moment en que la seva popularitat era fanàtica, extrema i esbojarrada... les imatges de les fans al límit del col·lapse eren recurrents. El film, de forma desenfadada, fresca i divertida, ens explica com els 4 membres del grup esquivaven periodistes, fans.... i intentaven fer una vida normal davant el 'fenomen Beatles'. 

El film té alguns punts surreals i d'esperit lliure que s'anirà mantenint en films posteriors del grup musical. Aquest aire fresc, també present en l'aspecte visual del film, s'ha convertit en tota una radiografia de l''època pop' tot i que el film és en blanc i negre per reduir pressupost. Una estètica que barreja de forma encertada la Nouvelle Vague francesa amb el cinema còmic mut; amb altes dosis d'autoparòdia. En aquest film musical que donaria nom al tercer LP del grup musical i la seva primera BSO.

Com a detalls curiosos del film, en aquest film hi ha la presència de Phil Collins (que després seria bateria del grup Génesis i llarga trajectòria en solitari), hi surt Pattie Boyd que s'acabaria casant am George Harrison i, després, Eric Clapton; també té lloc el debut no acreditat de Charlotte Rampling fent de ballarina en algunes escenes.

En aquesta sessió comptarem amb la presentació del músic de Terres de l'Ebre més beatlemaníac que tenim: Rampaire. L'impacte del so beatle en les seves cançons ha estat reconeguda pel mateix artista i la persona que va crear aquest projecte musical -el sr. Alfred Porres- és un gran coneixedor de l'obra i l'impacte dels Beatles en la Història de la Música.

Us esperem el DIUMENGE a les 18:30 a ritme dels beatles !!