dimecres, 12 de gener del 2022

'FILM AND FURNITURE' PER A PODER COMPRAR MOBILIARI I ATREZZO DE PELIS

 

L'amic Eqhes em detecta una web cinèfilament interessant: Film and Furniture. La sra. Paula Benson (dissenyadora i interiorista) va quedar impressionada amb la moqueta amb formes hexagonals de l'Hotel Overlook de El resplandor de Kubrick i com aquest disseny s'ha anat referenciant en d'altres pelis i sèries o ha impactat en la consciència col·lectiva. La sra. Benson li va començar a donar a voltes a per què es tria un moble o un mirall i no un altre, tenen significat dins del film?. Aquesta dissenyadora reconeix que es va començar a obsessionar amb el tema de l'atrezzo dels films (els gots de whisky de Mad Men o els de Blade Runner a casa de Deckard) i va investigar per saber-ne més coses...

El resultat d'aquesta 'obsessió' va desembocar en la creació de l'espai web Film and Furniture el 2013. Primer va començar com un blog, en el que la dissenyadora explicava aspectes interessants de mobles i interiorisme de pel·lícules, amb un caràcter bàsicament informatiu, divulgatiu. El tema va anar despertant interès i la divulgació es va anar convertint en botiga o indicacions sobre on aconserguir aquells objectes dels què es parlava.

Així doncs, si voleu aconseguir objectes de pelis que us agraden aquest espai web és el vostre espai. Aquest projecte, a més, també és una forma de retre homenatge a les persones professionals que en les produccions cinematogràfiques s'encarreguen de prendre decisions sobre quins objectes i atrezzo utilitzar.

En aquest espai web ens parlen de pelis de James Bond, del 2001 de Kubrick o de l'interiorisme en films d'Almodóvar, per exemple, i ens deixa clar que l'elecció d'uns objectes o altres generen unes emocions concretes en el públic. La conclussió del projecte és valorar que tot el què es tria en un film és per a aconseguir un impacte determinat i concret en el públic.