dimarts, 11 de gener del 2022

LES FOTOGRAFIES DEL SR. CHRIS PORSZ A LA MATEIXA GENT 40 ANYS DESPRES

 Quan ets jove no t'interessen aquestes coses, diria que mentres no tens fills i filles, encara menys. Però quan vas tenint una edat i quan veus com la teva descendència es van fent grans et poses a pensar com han canviat les coses al teu voltant i, a vegades -el més terrible a vegades-, descobrir com hem canviat nosaltres mateixos.

El fotògraf Chris Porsz va realitzar un reportatge pels carrers de Peterborough (Anglaterra) durant les dècades dels '70 i '80 i va fotografiar la gent 'del moment': des de comerciants, joves, punkies, policia... retrats del mapa humà de la població.

40 anys després el sr. Porsz ha volgut tornar recrear les fotografies d'aquell moment amb les mateixes persones. Va estar 7 anys localitzant les persones i els llocs i per a repetir 'la mateixa' foto i evidenciar el pas del temps.

Aquests experiments són xulos i ens fan conscients, com deia al principi, de l'impacte del pas del temps en el nostre look, sobretot: pentinats, roba, colors, actitud... no som els mateixos/es, MAI som els mateixos/es.