dimarts, 4 de gener del 2022

DESCOBRINT LES OBRES DEL SR. ROBERTO FERRI

 


Cultura Inquieta ens aproxima a l'obra del sr. Roberto Ferri, un pintor italià nascut el 1978, per tant, contemporani però que s'inspira en la pintura barroca, especialment en l'obra de Caravaggio.



El sr. Ferri es va graduar en el Liceu Artístic Lisippo Taranto, la ciutat on va nèixer. Va continuar a perfeccionar-se de forma autodidacta. L'any 2003 realitza la seva primersa exposició individual en el Centre d'Art Contemporani 'Luigi Montanarini' de Genzano di Roma, amb el títol: 'Roberto Ferri y el sueño de Parnassus'.


L'any 2006 es va graduar a l'Acadèmia de Belles Arts de Roma i les seves obres estan en col·leccions -públiques i privades- d'arreu del món (Milán, Londres, París, Barelona, Dublin, Malta, Qatar...).

El seu treball es va presentar en el pavelló italià de la Bienal de Venezia de 2011.


Les seves obras regalimen erotisme, sensualitat, passió, intensitat i una perfecció en el dibuix de la figura humana impressionant, d'un realisme brutal. Les temàtiques religioses i clàssiques emplenen les seves obres però les dota d'una voluptuositat i volum que les allunya dels mestres de la pintura de segles passats.



Un dels darrers treball de l'artista ha estat The Man Who Sold His Skin amb la participació com a model de Monica Bellucci, un cos que encaixa a la perfecció en els treballs del sr. Ferri.