dimarts, 22 de març del 2022

'KERBER', EL NOU DISC DEL SR. YANN TIERSEN

Aparcant l'intensitat elèctrica (gairebé rockera) dels darrers treballs, el sr. Yann Tiersen, ens transporta a un entorn amable, musicalment ambient i rascant el 'chill' però sense le melodies fàcils i concretes que el feren famòs a Amélie. El sr. Tiersen ja és un compositor madur, que se'ns mostra virtuòs al piano però que experimenta prou com per a que el que escoltem tingui suficients capes sonores per a que no sigui superficial.

El 'Kerber' és una descripció sonora i musical de tot allò que envolta la seva casa apartadsa del 'món' en la que es va crear i enregistrar el disc. Es tracta de l'illa francesa d'Ouessant, davant de la costa de Bretanya. Segons ha verbalitzat el músic el disc és un retrat de l'illa en 7 peces, amb els títols en llengua bretona. En el disc s'hi mostra la potència de la naturalesa, la seva bellesa i la seva força.

A 'Kerber', tenim un piano pletòric, carregat de múscul, embolcallat de sons i petits apunts amb sinstetizadors. Tot conflueix per a crear les atmosferes tan característiques del sr. Tiersen. 

Molt ha plogut de la fama que aconseguí posant la BSO al film d'Amélie, l'any 2001. Intencionadament, s'ha volgut desmarcar d'aquell èxit i de ser etiquetat com a compositor de música de pel·lícules. Les seves inspiracions són Joy Division o The Stooges, d'aquí que en molts treballs discogràfics la guitarra elèctrica hi sigui ben present.

Cada nou treball del sr. Tiersen és una alegria i si el podem tornar a gaudir en directe... encara més!