dimecres, 2 de març del 2022

LA FURA DELS BAUS ADAPTA LA SAGA 'REC'

Cinema i Teatre s'alien en aquesta nova proposta de la companyia catalana més transgressora de l'escena teatral: La Fura del Baus.

La Fura del Baus -que va nèixer el 1979-, en els seus inicis van  establir les bases del seu tret diferencial, una barreja de teatre de carrer, la transgressió del neocirc i una estètica punk, visceral i provocadora. Els seus espectacles immersius que trencaven qualsevol escenografia teatral coneguda fins llavors portaven a l'espectador/a a experimentar una 'altra forma de teatre' en la que la vivència del públic era activa... molt activa. Anar a un espectacle de La Fura dels Baus dels '80 i principis dels '90 significava patir por, embrutar-se i una sensació d'imprevisibilitat total. 

Amb els anys es van allunyar d'aquella estètica i intencions inicials i es van aproximar a l'òpera, per exemple, des de finals dels '90 i principis dels 2000; tot i que amb el mateix esperit transgressor i multidisciplinar, afegint components digitals i multimedia, quedaven lluny les accions immersives i viscerals. 

En un intent de recuperar aquelles accions dels orígens s'han apropat a la saga [REC] (2007) de Jaume Balagueró i Paco Plaza per a crear '[REC].1' una proposta "d'espectacle i experiència metacine" (tal com l'han definit ells mateixos). Terror en viu que tindrà lloc del 03 al 06 de març a Utopia126 de Barcelona. 

Si esteu disposats a trencar la 4a paret i entrar en l'univers de [REC] i patir-lo 'en vivo y en directo' teniu ocasió de fer-ho a partir de demà i fins al diumenge, amb una sessió cada dia a les 20:00.