dissabte, 2 de juliol del 2022

mónFILMAT 2022 #1: INAUGURACIO / CLOENDA I IMATGE DE mF 2022


Ja tenim aquí mónFILMAT 2022, amb la imatge dels Ports nevats que ens ha dissenyat l'amic Jaume Vidal, el leitmotiv de la muntanya serà present en alguns dels llargmetratges i curtmetratges d'enguany que el Ciutadà K ha seleccionat amb molt de carinyo.

Aquest any tornem al 100% a la presencialitat, recuperem el Casino d'Amposta com a espai principal de projecció i mantenim les sessions a poblacions del voltant, com Tortosa i La Ràpita. Tornen les activitats com tas de vins o els esmorzars.

mónFILMAT, Festival Internacional de Cinema i Paisatge arrencarà a les muntanyes d'Islàndia i acabarà amb els camps calorosos de Lleida. LAMB, el film guanyador del passat Festival de Sitges serà el film d'inauguració de mF 2022, el debut de Valdimar Johannsson és una faula al voltant de la maternitat i una reflexió sobre el xoc entre humanitat-natura. Atmosfèrica, contundent i incòmoda.

Una altra guanyadora de festival, en aquest la Berlinale, serà el Film de Cloenda: ALCARRÀS, la segona peli de Carla Simón havia d'estar a mónFILMAT!; el sensible relat d'una família de pagesos abans de perdre les seves terres ha enamorat a mig món des d'un petit poble de Lleida. Un exemple més que allò local no impedeix ser universal. Comptarem amb la presència de Carles Cabós, un dels protagonistes del film.

Des d'avui -02 de juliol a les 22:00, a la Plaça Mari Chordà- fins al 10 us esperen 12 llargmetratges i 28 curtmetratges en els que el paisatge n'és un actor més.

Us deixo el video-promo fet per Jaume Vidal amb una selecció del que veurem enguany.