dimarts, 25 d’octubre del 2022

SRA. OLIVIA NEWTON-JOHN

 

(1948-2022)

Fa un mesos moria una d'aquelles persones de les que el seu rostre forma part de la nostra nostàlgia cinèfila, de la nostra vida juvenil. La sra. Olivia Newton-John ens va enlluernar amb el seu rostre a Grease. La seva simpatia i la seva bellesa ens va enamorar a finals del '70 i principis dels '80 del segle passat.

La sra. Newton-John era filla d'un galès i d'un jueva alemanya; el seu avi fou el sr. Max Born, premi Nobel de Física l'any 1954. Va nèixer a Cambridge però quan tenia 5 anys tota la família va marxar a Austràlia on al pare li van oferir feina de professor a la universitat de Melbourne. La jove Olivia (o Livvy) va despuntar en la música, com a cantant, i a l'institut ja formava part del grup de música Sol Four; però el primer reconeixement musical li arribà amb el seu primer àlbum -If Not For You (1971), que va aconseguir cert ressó als EEUU. Dos anys després editaria el seu segon LP: Let Me Be There.

L'any següent (1974) va representar al Regne Unit en el Festival d'Eurivisión. Va quedar en quarta posició. Un any després presenta el seu 3er. àlbum -If You Love Me, Let Me Know- amb el que va aconseguir situar-se a les primeres posicions de vendes; però en aquell que aconseguí autèntic èxit de vendes fou amb el següent: Have You Never Been Mellow (1975), continuant amb les seves balades marcadament country. Aquell mateix any marxa a viure als EEUU on es reafirma com a cantant pop amb tantejos country, guanya 4 premis Grammy i l'any 1979 participa en un concert benèfic per a UNICEF. Music for UNICEF és un exemple de la consciència de la sra. Newton-John a l'hora de col·laborar en accions solidàries... la bondat de Livvy és allò més destacable quan es parla d'ella.

L'any 1978 arribaria el film que la posaria dins del Cinema i la faria mundilament famosa. Grease era l'adaptació a la pantalla d'un musical i la recreació dels '50 i, sobretot, la resultona BSO es va convertir en un hit immediat. Tot i que ja havia participat en 2 films anteriors, Grease fou el tret de sortida de la carrera en el cinema de la sra. Newton-John. Malauradament, els films posteriors no tingueren l'èxit d'aquest film al costat de mr. Travolta. 

El diagnòstic de càncer de mama fou un revulsiu per a la sra. Newton-John que la portà a participar en infinitat de projectes, a més de continuar com a defensora d'altres causes, com: la masacre de dofins al Japó o sent portaveu del Fondo Ambiental Colette Chuda... 

A partir dels '90 va ditalant molt la publicació de LPs i bona part d'ells tenen un caràcter benèfic. 

L'any 2018, l'artista de Roquetes Ignasi Blanch aporta les seves il·lustracions en el llibre de la sra. Newton-John 'Liv On', en el que música, paraules i dibuixos busquen crear un esperti de sanació ...

Malauradament, la seva salut es va veure marcada per diferents procesos cancerígens ... 

El seu caràcter positiu, el seu rostre brillant, la seva encantadora Sandy ens acompanyarà sempre ...