dijous, 9 de març del 2023

'RE GRANCHIO' AL CINECLUB LA RAPITA

 

Avui al CineClub La Ràpita tenim l'oportunitat de veure una d'aquelles pel·lícules que no ha tingut ocassió de ser estrenada en pantalles comercials. Gràcies al projecte FilmoXarxa la podrem gaudir en pantalla gran a l'Auditori Sixto Mir.

'Re Granchio' ('La leyenda del Rey Cangrejo') és un film italià amb guió i direcció a 4 mans de Alessio Rigo de Righi i Matteo Zoppis; parella que han col·laborat junts en diversos documentals i aquest és el primer film de ficció. L'obra d'aquests dos realitzadors persegueix la recuperació i interpretació de contes i llegendes populars, la  transmissió oral dels mateixos i les cançons tradicionals. El film comença en una reunió de persones grans del poble que ens expliquen una història ....

'La llegenda del Rey Cranc' és una coproducció italo-argentina estrenada en el Festival de Cannes de 2021 que es divideix en dues parts: la primera succeeix a Itàlia, prop de Roma; i la segona, a Terra de Foc (Argentina). El film -situat al segle XIX- ens explica la història de Luciano, un home alcoholitzat que comet un error i s'exilia a Argentina allà escoltarà una llegenda sobre un tresor perdut en un naufragi. Aquesta dualitat geogràfica ens fa la sensació de tenir dues pelis pel preu d'una. Si la primera part llença cables cap a l'obra Pasoliana, en la segona ressona l'estètica del cinema independent argentí o el cinema de Werner Herzog.

Un film d'aventures, una especie de western mitològic, una història d'amor. Un film en el que es barreja passat, present i futur que ens situa en diferents universos i variats estils cinematogràfics. El directors ens proposen un revisita al western en clau de cinema d'autor i tocs de realisme màgic.