dimarts, 30 de maig del 2023

SRA. CARIN GOLDBERG

 


(1953-2023)

A principis d'any moria, amb només 69 anys, la sra. Carin Goldberg, una dissenyadora gràfica que ens ha deixat obres més conegudes del què ens pensem.

La sra. Goldberg fou disseyadora gràfica i directora d'art, nascuda a Nova York. Va començar la seva formació a la pintura però poc a poc es va anar desviant cap al disseny gràfic a meitat dels '70 del segle passat. Va començar la seva carrera professional treballant per a la CBS Television i d'aquí a CBS Music, on va començar a dissenyar  les portades del disc de diferents grups musicals.

L'any 1982 obre el seu propi estudi i dissenya portades per a discos de Motown, EMI o Warner Brothers ... d'aquesta última productora un bon dia la van trucar per a dissenyar la coberta del primer disc d'una cantant desconeguda. Diuen els rumors que quan li van dir el nom de la cantant, va posar el nom a l'auricular i li va dir al seu marit: "es fa dir Madonna!!". 

Va treballar per dierents revistes i editorials com Farrar Strauss & Giroux, Random House o New York Times Magazine; el disseny de portades de llibres són emblemàtics, com el d'Ulises de Joyce; a més de ser la directora d'art de campanyes publicitària per a Nike, Calvin Kline o Levi's. 

La sra. Goldberg està considerada com una de les principals figures del disseny gràfic modern i és tot un referent per a molts dels dissenyadors actuals.