dimecres, 3 de maig del 2023

TRETS 2023 DIA #2 : RATATOUILLE + LA BIRKIN + TRETScurts + AMELIE (TRETS#4)

El segon dia de TRETS 2023 no pot venir més carregat: llibres, esmorzars, competició de curts i peli a l'aire lliure.

Començarem el matí de dissabte amb la peli infantil del festival: 'Ratatouille' de Pixar, dirigida per Brad Bird, l'acompanyarem amb esmorzar per a tothom i estarà presentada per un convidat de luxe: el cuiner Albert Guzmán. Serà al Maset Espai Jove de La Ràpita.

A l'hora del vemut anirem al Frankfurt Marc (plaça dels Porxes) i entrarem en la vida de la sra. Jane Birkin de la mà del traductor del diari que va escriure aquesta actriu/cantant anglesa. El sr. Felipe Cabrerizo ens presentarà 'Munkey Diaries. 1957-1982'.

A la tarde, a l'Auditori, arriba la projecció de curts: TRETScurts. Seleccionats entre més de 4.0000 curtmetratges rebuts. N'hem triat 18 que estaran repartits en 2 sessions. Els 3 membres del jurat de TRETS 2023 (Gabriela Arce de Barcelona Espai de Cinema, Victor Feliu d'ACTE Cambrils i un servidor) escollirà el millor curtmetratge i el Públic escollirà el seu.

I tancarem el dia amb una de les pelis més populars del cinema francès contemporani: 'Amelie', el colorista i positiu film de Jean-Pierre Jeunet que va descobrir-nos a l'actriu Audrey Tatou i que té una de les bandes sonores més populars i reconegudes dels darrers temps del sr. Yann Tiersen. La projecció serà a l'aire lliure, a les Escoles Carles III i disposarem de la foodtruck de Lumalú per a sopar.