dijous, 29 de juny del 2023

mónFILMAT 2023 - DIA #1 i #2: INAUGURACIO + 20.000 ABELLES + mónFESTIVAL


Comença la 8ena. edició de mónFILMAT, Festival Internacional de Cinema i Paisatge. El primer que veiem és la imatge que acompanya l'edició d'enguany, una imatge que any rera any ens crea Jaume Vidal. En aquesta ocasió, el groc intens de l'arròs ens enlluerna... és un dels 'nostres' paisatges.

A mónFILMAT 2023 tindrem 14 llargmetratges, 20 curtmetratges i un work in progress. Dels 14, 10 són una opera prima, per tant, el cinema debutant és el tret principal de la programació d'enguany.

Precisament, el Dia#1, la Inauguració estarà dedicada a un director que és tot un valor emergent del cinema català. Ell és Marc Esquirol -director, guionista, productor- que vindrà acompanyat de Pau Mira (director de fotografia) i Miki Lloret (actor). Tindrem sessió doble: el curtmetratge Si no ens haguèssim separat i l'opera prima en el llargmetrage: Dos dies i l'eternitat. Dues bones mostres del cinema del sr. Esquirol: naturalisme, tocs romàntics, aire fresc i ressó de la nouvelle vague. Serà a la Plaça Mari Chordà - a Lo pati - Dissabte 01/07, a les 22:00

El Dia #2 podrem gaudir, d'una banda, d'una de les pel·lícules espanyoles de l'any, el debut d'Estibaliz Urresola Solaguren ens arriba amb la fita d'haver aconseguir el Premi a la Millor Actriu en el Festival de Berlin per a l'actriu prpotagonista -Sofía Otero- de només 8 anys. '20.000 especies abejas' és un delicat film sobre relacions familiars, identitats ... i abelles.  
Serà al Casino - Diumenge 02/07, a les 18:30.

Acabarem el segon dia de festival amb mónFESTIVAL, l'oportunitat de conèixer un festival del món; aquest any es tracta del Cinema in Piazza de Roma, un festival que a l'igual que mónFILMAT bona part de les seves projeccions són ens espais oberts, ens places i carrers de la ciutat de Roma. Tindrem la presència de dues de les persones que organitzen i ens donaran detalls del  seu festival -Andrea Di Giusto i Ludovico Pascoli. Tancarem la nit amb el debut de la italiana Laura Samani amb el colpidor film Piccolo Corpo, la història d'una dona que es nega acceptar la mort de la seva filla acabada de nèixer. Un segon dia de mónFILMAT amb aires italians. 
Serà a la Plaça Mari Chordà - a Lo pati - Diumenge 02/07, a les 22:00