dimarts, 30 de gener del 2024

SR. PABLO HERRERO

 (1942-2023)


Fa unes setmanes moria, als 82 anys, un músic que en llegir la seva trajectòria m'ha vingut al cap la cançó d'Astrud "En España hay un hombre que lo hace todo" perquè el sr. Herrero és el compositor de la majoria de les cançons populars dels '60 i '70 del segle passat.

El sr. Pablo Herrero va nèixer a Madrid i quan estudiava a la Universitat Complutense va formar part de la banda Los Tigres i uns anys més tard Los Relámpagos, una llegendària banda de rock instrumental pels volts de 1962.

Però pel que serà recordat el sr. Herrero i hauria de ser popular és per haver escrit 'temazos' com Un beso y una flor, Libre, América, América (cantades per Nino Bravo), Eva María, Tengo tu amor, Cuéntame (interpretada per Fórmula V), Libertad sin ira (popularitzada per Jarcha), Latino (cantada per Francisco) o Como una ola (en veu de Rocío Jurado) i un bon grapat de temes per a José Luís Rodríguez 'El Puma'... algún compositor pot aglutinar igual nombre de hits musicals? El sr. Herrero tenia registrades gairebé 800 obres. 

La música pop dels darrers 30 anys del segle XX no haguès estat el mateix sense les composicions del sr. Herrero. Bravo per ell !!