dimecres, 21 d’agost del 2024

SERIE DE MAFALDA DIRIGIDA PEL SR. JUAN JOSE CAMPANELLA




Enguany, la creació de Mafalda fa 60 anys i sembla que el rebel i lúcid personatge -que va crear el sr. Quino- està de moda: si l'any passat apareixia una serie documental de 4 capítols sobre la història del personatge i els amics, amigues i familiars que l'envolten en les seves aventures; Releyendo: Mafalda està dirigida per la sra. Lorena Múñoz i amb la participació d'un munt de personalitats de la cultura.

El director Juan Jose Campanella -que només havia dirigit un film d'animació fins ara: Futbolin- s'atreveix a adaptar una nova sèrie de televisió al voltant de les vinyetes del mestre Quino. L'està produïnt Netflix i el sr. Campanella compta amb la col·laboració del guionista Gatón Gorali i ja l'han etiquetat com la sèrie d'animació més important de Sud-Amèrica.

El creador de Mafalda, el sr. Joaquín Salvador Lavado Tejón, més conegut com a Quino, va nèixer a Mendoza (Argentina) l'any 1932 i va morir el 2020, en 88 anys, un dia després de que la primera publicació de Mafalda fes 56 anys. Mafalda va estar en la revista Primera Plana i el diari El Mundo des de 1964 a 1973.

No s'han donat detalls, encara, de la data d'estrena i només s'ha filtrat a les xarxes amb un globus terraqui i la part superior, inconfundible, de Mafalda. El sr. Campanella comenta que és el desafiament més gran de la seva carrera, comenta que és un personatge que l'ha acompanyat des de que tenia 7 ó 8 anys i que sap diàlegs i sentències de memòria. Per al director és un repte traslladar una de les obres més grans de la història de l'humor gràfic al llenguatge audiovisual actual. 

L'objectiu fonamental del projecte és donar a conèixer el personatge qüestionador i de paraules sempre encertades a les noves generacions. 

No és el primer cop que es fa una adaptació del personatge, l'any 1972 un sèrie de 52 curtmetratges, dirigida per Catú, es va estrenar a la televisió. L'any 1979 es va ordenar aquest material per a convertir-lo en un llargmetratge. Bastants anys després, el realitzador Juan Padrón va fer-ne una sèrie de televisió de 104 curtmetratges.

Esperem, en ganes, la sèrie del sr. Campanella i desitgem que el personatge i la seva visió crítica i lúcida de la Vida que es va oferir el sr. Quino torni a renèixer.