dimarts, 10 de desembre del 2019

PESCANT SERIES DE TV (32): SERVANT


Resultat d'imatges de cartel servant shyamalanA can Ciutadà K estimem al sr. Shyamalan, tot i que ens costi perdonar-li After Earth i The Last Airbender, dos relliscades monumentals... tot i això, la trilogia El Protegido, El bosque i, fins i tot, La joven del agua o La visita fan que tinguem fe en ell i pensar que "una mala tarde (pel·lícula) la té qualsevol".

El sr. Shyamalan va estrenar el passat 28 de novembre, a Apple TV+ la seva nova sèrie: Servant. La recent estrenada plataforma va forta 'comprant' noms propis per a que elaborin productes per al seu catàleg. El sr. Shyamalan ha dirigit el capítol 1 i el 9 per a marcar l'estil i el to de la temporada i també és productor executiu. La sèrie compta amb el director de fotografia de 'Múltiple' i 'Glass':  Mike Gioulakis, que ajudarà a crear l'atmosfera necessària. 

La història de 'Servant' és del guionista Tony Basgallop (creador de Inside Men o What Remains) i l'argument podria servir per a un capítol de Black Mirror: una parella que no pot tenir fills disposa d'un nino reborn (hiperrealistes nines nadons) i es comporten com i fos viu, de fet, la sèrie comença amb una mainadera que va a fer de cangur a casa de la parella perquè ells marxen a sopar. Es tracta d'un fenòmen real com a forma de superar el dol en parelles que han perdut algun fill o filla. L'inquietant de la sèrie és el realisme del nadó, que ens fa dubtar si és real o no i, sobretot, de la mainadera que decideix quedar-se a fer de cangur tot i saber que el nadó no és real ... la mainadera no és el què sembla, potser ???.

La primera temporada té 10 capítols i té les grans marques de la 'casa Shyamalan': girs de guió, tocs sobrenaturals, atmosfera inquietant i misteriosa, aires d'ambigüitat i una realitat quotidiana que es pot convertir en amenaça...

Vinga, doncs, una altra que posem a la llista de sèries 'pescades'!


1 comentari:

Sergi ha dit...

Si fos un capítol de Black Mirror, que podria ser-ho, el miraria, tot i que només pensar en l'argument m'esgarrifa. Però com que no disposo d'aquesta plataforma és improbable que l'acabi mirant.