dijous, 4 de març del 2021

NOU DISC THE CURE ? DOS? TRES?

 

Pocs grups de música poden dir que han publicat el seu primer disc l'any 1979 i continuin amb tanta activitat, projectes i actuacions com The Cure. La banda del sr. Robert Smith està imparable. Fa 2 anys van celebrar els seus 40 anys d'activitat amb un concert por todo alto enregistrat per Tim Pope, que vam  poder gaudir en pantalla gran als cinemes i que fou editat en DVD/BR amb el nom de 'The Cure-40 live Curaetion 25 + Anniversary'. 

Mentre celebràvem l'aniversari, el sr. Robert Smith declarava en alguns mitjans de comunicació que estaven preparant nou treball discogràfic i que ben aviat veuria la llum... d'això ja fa 2 anys i el nou disc que no acaba d'arribar. El seu darrer treball d'estudi fou l'any 2008, '4:13 Dream', treball del que no van quedar contents ni ells ni el públic.

Les declaracions del sr. Smith parlen d'un disc "jodidamente genial (...). Creo que hará las delicias de nuestros fanáticos más hardcore. Y probablemente enfurezca a todos los demás. A mi edad, todavía soy triste y siniestro".

Mentres esperem també sabem que el sr. Tim Pope està preparat un documental exhaustiu sore la carrera de la banda, com explicàvem en aquest blog. La idea era aprofitar els 40è. aniversari ... però el documental encara espera veure la llum.

En altres mitjans, el sr. Smith no només parlava d'1 nou disc, sinó de 3 !!! : El primer, es podria dir 'Live From The Moon' i estaria plena de cançons fosques i emocionals; el segon, estaria format per peces més lliures amb una sonoritat més pronunciada i forta; el tercer, seria una bogeria, un disc de soroll amb diversos ambients. I, podria ser, que el tercer estigués signat per Robert Smith en solitari. 12 anys esperant un nou disc i resultarà que ens n'arribaran 3. 

Sembla ser que la pandèmia i els confinament obligatoris han ajudat al sr. Smith per a estimular la seva creativitat i per a avançar projectes en paral·lel com els que hem comentat.

Parlant del 'Live From The Moon' (probable que li acabin canviant el nom), el sr. Smith ens parla que serà el disc més implacablement trist de la seva discografia i que tindrà una potent cançó final de 10 minuts de durada de "oscuridad y penumbra". En paraules del líder dels The Cure seran lletres més honestes, plenes de veritat i de pessimisme fruit de la seva maduresa... 

Aix, l'espera se'ns està fent llarga, Robert, xato ... remata el disc i mostra'l al món. L'esperem !!!

2 comentaris:

Sergi ha dit...

No puc dir que sigui un gran fan de The Cure, però reconec que tenen un bon grapat de cançons que són una genialitat. A més, aquesta longevitat té molt mèrit, realment! A veure què tal aquest nou disc.

Ciutadà K ha dit...

aix, jo sóc mooolt fan ... però, com diria el sr. Pons, sóc tan fan de tantes coses que al final ja no tinc criteri jejejejejeje

però, certament, els The Cure han estat la BSO de la meva vida ... i l'album Disintegration, tot ell, és una meravella

Creuarem els dits per a que sigui un bon treball