dimecres, 4 de maig del 2022

TRETS- CULTURA ITALIANA: DIA 2: INFANTIL, CURTS I SPAGHETTI WESTERN (TRETS#3)




El segon dia de TRETS -dissabte 07/05- es presenta ben variat: Sessió Infantil, Sessió de Curtmetratges a concurs i Un spaghetti western en projecció a l'aire lliure i amb foodtrucks...

La primera sessió del dia serà la peli infantil del festival: La Familia Invasión de los Osos en Sicilia (2019), dirigida per  Lorenzo Mattotti, és un film d'animació que adapta un dels llibres infantils més famosos d'Itàlia de l'autor Dino Buzzati de l'any 1945. Film d'animació tradicional que barreja la màgia i l'aire de conte de fades amb una reivinidicació contra el colonialisme. Colorista, refrescant i vitalista. La sessió serà a les 11:00 al Masset, acompanyada d'esmorzar.

A la tarde tindrem la sessió de curtmetratges a competició. D'entre més de 1.500 curts rebuts s'han seleccionat 6 que competiran pel Premi del Jurat (Premi Miquel Porter i Moix) i Premi del Public. 'TRETS Curts' ens oferià curts d'animació, d'imatge real i documentals com un caledoscopi de la societat italiana. Projecció i entrega de premis. A les 18:00 a l'Auditori Sixto Mir.

Per a tancar el segon dia de TRETS, amb una projecció a l'aire lliure, gaudirem d'un dels spaghetti western més populars (el primer) del mestre Sergio Leone: 'Por un puñado de dólares' (1964). Amb un pletòric i elegant Clint Eastwood, el film és un remake del Yojimbo d'Akira Kurosawa. La primera de moltes pel·lícules que serien filmades a Almeria simulant que és l'oest dels EEUU. Ocassió ideal per veure un clàssic en pantalla gran i acompanyada de foodtrucks per a que puguem sopar. A les 21:30 a la glorieta del col·legi Carles III.