dijous, 5 de maig del 2022

TRETS- CULTURA ITALIANA: DIA 3: VERMUT, PASOLINI I GUADAGNINO (TRETS#4)




El darrer dia de TRETS -diumenge 08/05- té a Pasolini com a personatge  principal. Començarem amb 'Un vermut amb Pasolini' en el que repassarem la biografia del director italià però, sobretot, la vessant poètica de l'artista. Ho farem acompanyats del traductor i editor Eduardo Margaretto, que acaba de traduir a l'espanyol 'La Roma de Pasolini' de Dario Pontuale. El sr. Pasolini no fou només director de cinema, fou un intel·lectual amb força llibres publicats, molts d'ells poemaris, en parlarem mentre fem un vermut. Serà a les 11:00 al Frankfurt Marc.

Continuant el 'dia Pasolini' gaudirem del documental 'Pasolini a Barcelona' (2015) d'Hilari M. Pellicé, que el tindrem presentant el seu film. El documental és un recorregut pels moments que Barcelona es lligà a la vida del mestre Pasolini mitjançant els testimonis i entrevistes de personalitats de l'època. A les 18:00 a l'Auditori Sixto Mir.

La sessió de cloenda de la primera edició de TRETS serà el film contemporani: 'Call me by your name' (2017), dirigit per Luca Guadagnino i amb guió del mestre James Ivory. Un cant a la diversitat, una història d'amor filmada amb sensibilitat, un coming-of-age ple de sensualitat. Serà a les 21:30 a l'Auditori Sixto Mir.