divendres, 24 de setembre del 2010

LA CASA MUDA ... POR EN TEMPS REAL

·
En cinema digital ha provocat una autèntica revolució en la indústria cinematogràfica, similar a la que es produí amb l'entrada del so o el pas al color; no tant amb la qüestió 3D ja que, ara per ara, està resultant més una tàctica comercial per a portar públic a les sales que un revulsió en la producció audiovisual.
·
El cinema digital ha permés democratitzar la producció audiovisual i aconseguir que gent amateur comenci a fer 'coses', com és el nostre cas: Espantant Gavines o Videoglífics.
·
Aquest nou sistema -més barat- ha motivat als artistes audiovisuals a buscar nous reptes, a fer el 'más difícil todavía' i aquest és el cas de la peli que us presento i que es podrà veure al Festival de Sitges (que ja tenen la programació, per cert, però d'això en parlarem un altre dia): LA CASA MUDA.
·
Aquest film -que ha costat uns modestos 6.000 dòlars- està cridada a ser la sorpresa més rendible de la temporada en cinema de por. Es tracta d'un film d'Uruguai, dirigit per Gustavo Hernández, i la seva IMPRESSIONANT aportació és que està filmada en un únic pla seqüència (per tant, en temps real) i amb una càmara fotogràfica (concretament, Pau, la Canon EOS 5D Mark II). Es el primer film de sudamèrica i segon del món rodat amb aquestes característiques.
·
La història és la típica de 'peli amb casa encantada': Laura i el seu pare Wilson van a una casa vella per a reformar-la, volen passar la nit allà per a que l'endemà puguin començar la feina ben aviat. Tot va bé fins que la protagonista sent uns sorolls al pis de dalt ... el seu pare va a veure de què es tracta mentres ella es queda esperant ... el que succeeix a partir de llavors són 78 minuts, sense talls, en els que ens explicaran els misteris que amaga la casa.
·
Aquí us deixo l'esfereïdor i estimulant tràiler...
·

5 comentaris:

NUr ha dit...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
No he volgut veure el trailer!!!! això em faràs anar a veure, veritat? vale....

laura ha dit...

Yo también creo que el cine digital marcará una línea importante en el mundo del cine, hay mucha gente con talento y es una manera de desatarles las manos.
qué buena pinta y cómo para quedarse sola en casa!!

y gracias por el detalle en la fotografía.

pati di fusa ha dit...

uuuuuuuuuuuh, quin cangueli!!!

jo no crec que m'hi atreveixi (ja em coneix...), però a veure si triomfa i es premia el talent per sobre del pressupost.

Ciutadà K ha dit...

-Núria, no, no li faré veure això...'eres mi esposa y te respeto' (je,je,je,je)
-Laura, gracias por tu visita (again!) me he paseado por tu web y blog y tiene muy buena pinta ... me voy a dejar caer a menudo (y si 'robo' algo, será con permiso, claro! je,je,je,je)
- Patri: Bueno, almenys li donis suport encara que no siguis capaç de veure-la ... això la dignifica! :P

juanitoo ha dit...

Hola bon dia a can ciutadà, ja se que faig tard... però com diuen, mes val tard que mai...
si si, és la 5D2!!!! clar,q ue seguramente gravat amb un ordenador o disc dur al radera, ja que tecnicament nomès es poden gravar 30 minuts. fantàstica càmera. I amb ganes de veure aquesta peli.
Salut!!