dijous, 23 d’agost del 2018

EUFONIC 2018 (1): PORTIC (23/08 AL 26/08)

7è. any d'Eufònic i ens arriba més hiperactiu que mai: més instal·lacions, més espais, més artistes... més de tot!

Eufònic Terres de l'Ebre és la cita anual de la creació sonora i visual més contemporània que, com un virus, s'escampa per tot el territori: La Ràpita, Amposta, Miravet, Tortosa, Ulldecona i Vinaròs. Amb un llista d'activitats ben completa: actuacions audiovisuals, tallers, instal·lacions, accions sonores, activitats per al públic familiar, ponències, concerts en espais singulars... més de 50 artistes!..

L'Eufònic, pròpiament dit, són 4 dies: el cap de setmana del 30/08 al 02/09 però com que saben que amb això no en tenim prou, un cap de setmana abans, ens regalen instal·lacions i actuacions per a que anem fent precalentament. 

Parlem, doncs, de l'Eufònic Pòrtic i la setmana que ve parlarem de l'Eufònic Festival.

Atenció, doncs, al què ens tenen preparats a partir d'avui mateix. 6 propostes 6:



1) Dijous 23/08 -20:00 - Instal·lació 'A Room Listening to Itself' d'Adam Basanta al Castell d'Ulldecona  - fins al 02/09.

"Els visitants que hi accedeixin i caminin entre els micròfons i els altaveus modificaran les condicions de ressonància de l’espai a través dels seus moviments".






2) Divendres 24/08 - 20:30 - Instal·lació 'Aresta' de Marc Vilanova al Museu de Tortosa - fins al 09/09

"Vuit saxos pengen d’estructures metàl·liques piramidals i una sèrie d’altaveus disposats a l’interior dels tubs actuen com a font sonora, i l’instrument, com a cos ressonador que amplifica i filtra el so, acull més d’un centenar de LED’s creant una gran coreografia lumínica que es mou en perfecta sincronia amb el so"




3) Dissabte 25/08 - 19:00Instal·lació 'La piel ciega' d'Eduardo Valderrey a l'Oficina de Turisme d'Amposta - fins al 02/09

"analitza les relacions entre la identitat, el territori i les múltiples contradiccions amb l’entorn construït i els no llocs"







4) Dissabte 25/08 - 20:00 - Instal·lació - 'Face to Face II' de Anthony McCall +  Mark Fell a Lo Pati d'Amposta -fins al 16/09

"la deconstrucció de la música de ball en l’experimentació amb la tecnologia."






5) Dissabte 25/08 - 22:00 - Concert- Xavi Lloses a la Capellade Santa Victòria a Vinaròs (entrada: 6€)

"Lloses presentarà “Benaurats”, el seu nou treball amb composicions pròpies, amalgames de percussions acústiques i microsons electrònics treballats amb samplers a la recerca d’una electrònica orgànica per construir els diferents ritmes i engranatges."





6) Diumenge 26/08 - 19:00 - Concert- Balago al Castell de Miravet (gratuït)

"tornen aquest any amb “El Demà”, una nova fita en la seva exploració sonora que ens els presenta més madurs i profunds"






Aquí teniu una il·lustrativa graella resum: 

foto de Eufònic Festival.