dijous, 4 de juliol del 2019

mónFILMAT 2019 (6): FESTIVAL CINE KUNTURÑAWI (mónFESTIVAL)


Resultat d'imatges de festival kuturñawi 2018Una de les novetats d'aquesta 4a. edició de mónFILMAT és la creació de la secció mónFESTIVAL, en la que cada any es convidarà un festival internacional i es projectarà una pel·lícula de la seva programació, en la que el paisatge sigui un personatge més.

El festival convidat de mF 2019 és el Festival de Cine Ecuatoriano Kunturñawi que es realitza a principis de novembre i està incentivat per la Fundación Arte Nativo que persegueix promoure, investigar, capacitar i preservar el patrimoni cultural i les manifestacions artístiques culturals dels pobles indígenes mitjançant programes i projectes amb enfocaments d'interculturalitat buscant el desenvolupament local, participació ciutadana, equitat de gènere i generacional.  El festival de cinema és una d'aquestes activitats apropant el cinema a llocs que no hi tenen accès. El festival kunturñawi (que significa ull del còndor) és itinerant i té activitat a les províncies de Bolívar, Tungurahua, Pastaza i Chimborazo.

Resultat d'imatges de cenizas sebastian jacomeAquest 2019 tindrà lloc la 8ena. edició i la programació s'ordena en 6 categories:
- llargmetratge de ficció
- llargmetratge documental
- curtmetratge ficció
- curtmetratge documental
- curtmetratge animació
- curt universitari

La directora del Festival Kunturñawi -Pia Zurita- en ha acompanyat tot el festival i avui a les 20:00 presentarà el film Cenizas (Juan Sebastian Jácome) guanyadora dels premis millor direcció, guió i edició en el Kunturñawi 2018.