![Manual de cortejo](https://www.mondosonoro.com/wp-content/uploads/2019/12/rodrigo_cuevas_manual_cortejo.jpg)
Que el sr. Cuevas coincidís amb el sr. Refree és el millor que li podria passar per a que el primer pogués 'mostrar' que podria ser més que un personatge provocador, carregat de 'postureo' o 'petardeo'. I és que el sr. Cuevas ha estat 13 anys estudiant música i tuba en el conservatori de Barcelona i Oviedo i després se'n va anar a Vegarrionda, un poble d'Astúries de 15 habitants on començà una autèntica arqueologia de la música gallega i asturiana i féu la seva aportació a la 'folktrónica'. El mateix sr. Cuevas s'autoidentifica com a "agitador folclórico".
![“Los que vivimos en el pueblo somos la resistencia”](https://www.mondosonoro.com/wp-content/uploads/2020/02/rodrigo-cuevas.jpg)
Per a realitzar aquest treball discogràfic Rodrigo Cuevas i Raül Refree van viatjar durant 10 dies per terres d'Astúries i Galícia com un intent per captar la 'Vida' d'allà abans de tancar-se a l'estudi de gravació.
Manual de Cortejo brilla des del primer a l'últim tema. En ell hi ha tradició coplera, castanyoles, spoken-word, xiringüelus, ritus màgics, munyeira, un cor miner i l'homenatge a Angelita Caneiro una llegenda de la tradició musical d'aquelles contrades. Forta presència del testimoni de dones, de dones del camp. En aquest disc ens parlen de l'amor, de l'alegria de viure, de la mort, dels drets civils.
És impossible no quedar seduït per aquest disc des del primer segon. Escoltar Muerte en Montilleja o Ronda de Robledo Sanabria és arribar a un 'orgasme musical' de difícil descripció en paraules....
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada