dijous, 14 de novembre del 2024

ARRIBA 'SONGS OF A LOST WORLD', EL NOU DISC DE THE CURE

 

Després de 16 anys sense publicar disc d'estudi. El darrer fou 4:13 Dream (2008), disc poc destacable i havent d'anar 24 anys enrera per a recordar un dels seus brillants darrers treballs publicats: Bloodflowers (2000).


Tot i que el contingut de les cançons i les declaracions del sr. Robert Smith, fan pensar amb una retirada de la banda; semblar que el disc que ens ocupa és el primer d'una trilogia que te pensada mr. Smith i que la seva retirada la podria tenir plantejada per al 2028, quan tingui 70 anys. De moment, doncs, tenim The Cure per a una temporada i amb material nou.

El concert de 3 hores (habitual en la banda) del passat 01 de novembre al Troxy de Londres per presentar el nou disc, amb el límit de 3.000 espectadors/es presencials però l'opció de gaudir-lo a milers més en streaming i gratuït, fou tot un encert.

El sr. Robert Smith porta 45 anys al capdavant dels The Cure. Els components de la banda han entrat i han sortit però ell és l'anima mater, el creador de les atmosferes musicals que ens ha ofert al llarg de tots aquests anys.


Ja fa gairebé 4 anys, a can Ciutadà K, parlàvem d'un possible nou disc, es parlava d'una trilogia i el primer disc s'havia de dir Live From The Moon, coincidint amb l'arribada de la humanitat a la lluna. En aquell moment, el sr. Smith avançava que seria el treball més trist de la seva discografia.

Doncs bé, ja tenim el disc aquí. 'Songs of a Lost World' són 8 cançons que parlen de pèrdua, tristesa i soledat. Un disc que arriba envoltat per la mort en poc temps del pare, la mare i el germà del sr. Smith. Segons les seves paraules, ara és quan la mort realment és fa evident, palpable i sofrent... "quan ets jove en parles sense saber molt bé què dius!". 'I can never say goodbye', concretament, és el dolorós adéu al seu germà Richard.

Songs of a lost world és el disc 14 d'estudi de la banda. 4 dels 8 temes ja han estat intepretats en directe en la llarga gira que els va portar al Palau Sant Jordi a finals de l'any passat. Per tant, no era un treball totalment desconegut per al públic, només calia enregistrar-lo. Segons la revista Rolling Stones és el millor disc de la banda des del Disintegration (1989).

La presentació al Foxtry ha estat un concert memorable, amb una primera part interpretant íntegrament el disc i seguint l'ordre de les cançons; i una segona part que ha estat un repàs de la seva discografia... 3 hores de concert!


Als The Cure els hem gaudit 3 cops: 1996, 2016 i 2023. Segons el mateix Smith, faran una aturada de directes fins a l'octubre de 2025; potser llavors ja tenim el segon disc de la nova trilogia al mercat i el gaudim en directe.

Estem contents, molt, d'aquest nou treball i encara més si sabem que en vindran, encara, 2 més. 

Del contingut de 'Songs of a lost world' us en parlo en un altre post.