dimecres, 7 de maig del 2008

SR. HUGO CABRET

La invenció d'Hugo Cabret (Brian Selznick). El penúltim llibre que he llegit. La portada i el que ens deia la contraportada prometia... i al llegir-lo s'acompleix amb escreix!!. Un d'aquells llibrets màgics. Una història senzilla -quasibé mínima- i emotiva, però allò més interessant és que és el llibre més cinematogràfic que he llegit... el format és sorprenent (i sempre ens pensem que 'està tot inventat'!), es llegeix com si fos una pel·lícula, amb bonics dibuixos que són part indestriable del llibre... i no només pel que respecta al format, l'argument també ens parla de cinema, dels incis, de quan s'inventà com una font de màgia, d'il·lusió, de somnis... i que encara ho continua sent...

mireu si aquesta relació llibre-cinema és important que n'han 'penjat' els dibuixos al 'youtube'....







(i si us interessa veure una de les primeres pel·lícules de la Història del Cinema: Viatge a la Lluna de Georges Melies (1902) aquí teniu l'enllaç:

http://es.youtube.com/watch?v=aI0BmQaIIR4&feature=related )

11 comentaris:

pati di fusa ha dit...

bon dia, ciutadà k!

ja vaig avançar-li el meu desconeixement total de l'obra en qüestió, però el disseny de la portada i els dibus inviten... sóc molt visual, jo! :)

BON DIA, ROBI (que et tenim una mica descuidat)!!!

Ciutadà K ha dit...

Bon dia...

per cert, que estem llegint,ara???

Robi diu que últimament no l'acaroneu massa, eh??? (diu que vol una novia...)

pati di fusa ha dit...

pregunta si estem llegint o què llegim? ara ara estic llegint (corregint) un catàleg d'un tal francisco leiro, escultor gallec que ha fet una instal·lació al palau de la música. molt interessant (ja veu que no sempre me'l carrego, l'art!). i a casa estic amb "persèpolis". molt xulo!

robi, minino guapo... nyic-nyic-nyic... et buscarem una nòvia!

neska polita ha dit...

robiii, que vols una nòvia??? jo te n'he trobat una, i és molt lectora. també és real i és una mica més gran que tú (de dimensions t i d'edat), però té un pelet gris molt maco i esgarrapa a les potes (i segur que a tu això et mola). un dia te la presento, valens?

el vídeo aquest mola molt! quins dibuixos més guais!!! jo ara estic llegint "the book of illusions", que me l'ha deixat la pati, i és d'un paio que ha escrit un llibre sobre un actor de cinema mut que es diu hector mann.

bon dia!

Ciutadà K ha dit...

Ei!!!
Aquest llibre que t'ha deixat la Pati té bona pinta, ein???

El de Persepolis no te l'havies llegit ja????

Què tal OT?? vau fer trobar OTera???

neska polita ha dit...

tí, el paul auster és molt guai!! però de moment només he llegit dos capítols. resulta que el paio escriu el llibre sobre aquest tio, que se suposa que és mort, i un dia rep una carta en què li comuniquen que el tio (hector mann, es diu) es vol posar en contacte amb ell perquè li ha molat el llibre que ha escrit. a veure com segueix. avui no avançaré, perquè avui toca "el jueves". sóc molt fan del creador (polita la psicòpata).

"persèpolis" és preciós, jo se'l recomano molt. i també us recomano molt "brodats", de la mateixa autora. és molt bonic, va d'unes dones que prenen el te després de dinar i es fan confessions. comentaris de vida, que diria el ciutadà k, i està molt bé, perquè hi ha dones de diferents generacions que donen punts de vista curiosos sobre la vida.

Ciutadà K ha dit...

Caramba, caramba... vaig prenent notes...

és que el Paul Auster em fa una mica de mandra, eh? el poc que he llegit no m'ha acabat de convèncer...

De la Satrapi no he llegit res de res.... cap a la llista de pendents!!!

angelet ha dit...

Eiiiii kuls i kules bona tarda!!!

Realment porteu un ritme esgarrifant, no hi ha qui us segueixi. Certament la invenció que ens proposa avui el ciutadà k fa bona pinta. D’altra banda això dels ‘brodats’ m’ha fet pensar en “El vagón de las mujeres” de l’Anita Nair, l’heu llegit? son diferents punts de vista de la vida de les diferents dones que es troben en un vagó de tren de l’lndia. Mmm en quan a l’Auster fa molt que no llegeixo res d’ell, ja dic jo que aquí se’ns girarà una feinaaaa!!!

Robi!!! què et busquen xati???? ja no caldrà que et rasquem la panxa?... aiii espavilat!!!

angelet ha dit...

Ahhh, per cert! Què ens hem inspirat en els dibuixos per canviar la nostra flamant llimona horària ciutadà k? O potser el fet de que sigui la fruita que ha pujat més de preu, ens feia trontollar el pressupost bloguero???

Apa ciao!!!

Ciutadà K ha dit...

Quina satisfacció i honor més gran que ens tornin a visitar els angelets...

...li està agafant gustirrin al tema, eh???

D'aquí quatre dia ja la veig muntant el blog: 'La Vida Secreta de los Angeles'....

neska polita ha dit...

no conec "el vagón de las mujeres", però pel que dius deu ser força semblant a "brodats".

jo llegiria més, òbviament (a part de les quatre pàgines que llegeixo cada dia sense voler), si el ciutadà pengés la contra de la vanguardia on surt el joan miquel oliver.

:-P