dimecres, 7 de maig del 2008

SR. M.NIGHT SHYAMALAN

Ja tenim aquí la nova pel·lícula de l''especial' Shyamalan (Manoj Nelliyattu Shyamalan, ¡toma ya!) que amb només 7 films s'ha situat com un dels autors cinematogràfics més interessats... amb joies del cinema fantàstic com: El Sexto Sentido (1999), El Protegido (2000), Señales (2002), El Bosque (2004) i La Joven del Agua (2006) (de fet, totes les que ha fet si descartem les dues primeres que no es van estrenar per aquestes terres). És una director que no deixa indiferent. ...ens agrada Shyamalan!!!
·
La seva obra es caracteritza per (a banda, de les sorpreses finals de la majoria dels seus films) unir relats que atrauen al gran públic amb el tractament de qüestions que l'interessen (unió de cinema comercial+d'autor), una mica com el que fèu Hitchcock i el que ha manifestat, en diverses ocassions, que intenta fer Amenábar. Shyamalan, però, càrrega les seves obres d'intensitat existencial (cap on anem?) i sempre giren al voltant de 2 grans qüestions:
·
  • Allò que hi ha 'fora' de nosaltres: ja sigui morts (Sexto Sentido), super-herois (El Protegido), extraterrestres (Señales), el món fora d'una comunitat (El Bosque) o fades aquàtiques (La Joven del Agua).
  • Anàlisi de la identitat, d'allò que ens caracteritza i com en prenem consciència: estant morts o no (la duresa de descobrir que sí); essent super-herois o no (l'incertesa d'assabentar-te que sí); essent part d'una famílial (la responsabilitat de sentir-te el protector indiscutible); essent part d'una comunitat essent ciutadà del món (la càrrega d'haver de protegir el món).

Va estar a punt d'encarregar-se de la direcció la La Vida de Pi de Yann Martel que, de moment, ha descartat... un llàstima, ja que estava molt, molt pròxima a la seva vida (ha nascut a Pondicherry) i la seva obra (els/les que l'heu llegit ja sabeu perquè... els/les que no, ja trigueu!)(després d'ell, directors que han estat en cartera per a dirigir-la: Alfonso Cuarón o Jean-Pierre Jeunet).

La nova pel·lícula de Shyamalan. Aquí teniu el tràiler (versió en espanyol)... promet!

El Incidente (The Happening, 2008)

8 comentaris:

pati di fusa ha dit...

hola, senyor xaiamalan!

a mi aquest home... no sé. em va agradar molt "el sexto sentido". "el protegido" i "el bosque" no les he vistes, i "señales" i "la joven del agua"... buf. bueno, "señales" més buf que l'altra (potser perquè hi surt el mel gibson, ecs), però no em van acabar de... o igual m'he quedat a la superfície i no n'he fet la lectura que n'havia de fer. ai, però no he de llegir res, no? m'agrada o no m'agrada, i punt! (semblo el ciutadà k, ara) pos no, no em van agradar. sí, quan vull sóc simple. ;)

a casa miraré el tràiler de la nova, a vore si aconseguim fer un empat.

pati di fusa ha dit...

ah! "la vida de pi" l'he llegit! em va agradar i sorprendre molt.

Ciutadà K ha dit...

Hola... sí, sí... a que és super-xuli tenir un apartat a la radio??? La BSO de 'al otro lado' no sé si la trobarem, eh?? farem el que podrem...No us podeu queixar de la interactivitat i alt nivell de personalització del meu blog, eh??? és que esteu mimades, leñe!!!!

En relació al Shyamalan, tens raó Señales és la menys reixida, ho hem de reconèixer i la Joven del Agua crec que va ser molt maltractada, pobreta... Hem d'acceptar que el dire és un gran creador d'opinió...
No trobes que La Vida de Pi feia per a ell???

Aquest blog em dóna molta feina, eh???

pati di fusa ha dit...

sí, i per sort suposo que la feina no n'hi dóna tanta, no? :P

ho dius perquè és indio? (que políticament incorrectes, per favor!, entre "xinos" i "indios"...) no sé, potser sí que l'hauria pogut fer ella, pel rotllo així inquietant que té, també, no? no sé, m'hauria de fer un curset de cinefàgia per poder opinar amb més senderi. em va agradar que recuperés la paraula "senderi"! :)

esta tarde no estic fotent res!

pati di fusa ha dit...

fe d'errates:

"ho DIU (vostè) perquè és indio?"

"... que l'hauria pogut fer ELL (home)..."

neska polita ha dit...

jo d'aquest tio he vist "el sexto sentido", que em va agradar molt, i "la joven del agua", que no em va agradar tant, però la vaig veure amb un nòvio (comentari de vida). moltes vegades el novio és sempre el mateix, eh, que ara semblaré una golfa.

el seu bloc s'ha engreixat molt amb la personalització (molt agraïda pel gest, ciutadà k, però no en puc gaudir, jo, del so). leñe.

Ciutadà K ha dit...

Això d''engreixar'... vol dir que el blog es tonar a posar 'pesat' i que us costa accedir-hi??

(penseu que jo pateixo, eh??).

Del tema Vida de Pi era:
- pels plantejaments filosòfics
- perquè arrenca Pondicherry.
- pel final sorpresa.
- pel missatge home-depredador que se't queda...

plegue'm que és hora marxar

Fins demà!!!

neska polita ha dit...

bon dia around the world! :-)

sí, costa una mica de carregar (ha de completar molts elementos, diu), però no cal que pateixi, no és res greu.