dimarts, 19 d’agost del 2008

FESTIVAL DE VENEZIA'08

Dimecres vinent comença un dels festivals de cinema més importants del món, es tracta del Festival de Cinema de Venezia, més conegut com a La Biennale, ja porten 65 edicions i tindrà lloc del 27 d'agost fins al 06 de setembre, així que, si esteu a prop, ja ho sabeu!!! :)

El Festival Internacional de les Arts de Venezia, que s'està realitzant des del 1894, com el seu nom indica, té lloc cada 2 anys i es tracta de fer una repàs de l'estat de diferents disciplines artístiques: arquitectura, dansa, música, poesia, teatre.... i cinema (s'afegí a la Biennale l'any 1932); aquest darrer, però, té lloc cada any. Es tracta, doncs, d'un Festival amb molta més amplitud, plenitud i densitat que allò merament cinematogràfic.... tot i que, òbviament, del que se'n fa més ressó en el mitjans de comunicació, per les 'stars' i el glamour, és l'apartat Cinema.

Aquest any el Festival arriba ple d'esperades estrenes ja només en la sessió inaugural. Aquest serà inaugurat -i fora de competició- per l'esperada nova peli dels germans Coen, que seguint les lleis del péndol, ara toca comèdia (com també es tradició en els films de Woody Allen), en ella hi podem trobar 'fent l'indio' (veieu el video per confirmar-ho) a Brad Pitt, George Clooney, Frances MacDormand, Tilda Swinton i John Malkovich, entre altres.
Entre els films de la Secció Oficial i que competiran pel Lleó d'Or es troba, per exemple, allò nou de:
- Darren Aronofsky, The Wrestler (a veure si es recupera després de la incomprensiblement vapuleada Fuente de la Vida... en ella torna Mickey Rourke!!!! ai, ai).
-Guillermo Arriaga, The Burning Plain (debut del guionista habitual i tandem amb Alejandro González -Amores Perros- Iñárritu, després de trencar-se la seva relació professional)
- Jonathan Demme, Rachel Getting Married. (fa temps que no es porta quelcom 'potent')
- Takeshi Kitano, Achilles and the Tortoise.(no, Polites, no es tracta d'un documental de la Festa del Renaixement de Tortosa.. :P
- Hayao Miyazaki, Ponyo on Cliff by the Sea (torna el 'mag' de El Viaje de Chihiro).
Fora de concurs, i fent una tria, es podrà gaudir dels nous treballs de:
- Abbas Kiarostami, Shirin (suposo que, com sempre, cinema iranià lent, profund i cadenciós... és l'art del mestre Kiarostami).
- Agnés Varda, Les Plages d'Agnès (segur que ens porta un documental de compromís social)
- Manoel de Oliveira, Do Visível ao Invisível (curtmetratge filmat el 2005)(aquest senyor és incombustible, aquest any farà els seus 100 anys!!!!)

Aquest any el Jurat està presidit per Win Wenders, i estarà acompanyat per: Lucrecia Marte (La ciénaga i La niña santa); Johnnie To (Election); John Landis (Gremlins); Douglas Gordo (artista visual anglès); Yuri Arabov (guionista de El Arca Rusa); Valeria Golino (La Puta del Rey)

Per acabar, gaudiu del trailer de la nova dels Coen Bros. .... pinta divertida!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Ja se que escrius per a tu, pero els teus comentaris no queden perduts a l'inmensitat de la xarxa.
" el ojo que todo lo ve" esta sempre aqui

jo

Ciutadà K ha dit...

QUE GUAPO ERES !!!!!!!


(ja sé que sempre estàs.....)

:)