dilluns, 13 d’octubre del 2008

post-SITGES'08: EL FESTIVAL DIA A DIA I PREMIS

Sí, nens i nenes, el Festival s'ha acabat i allà estàvem nosaltres per a dir-li adèu: amb el mocador a la mà... "adèu, adèu" movent el mocador amunt i avall mentres la Discovery One (la nau de dos-mil one... rodolí!) pujava i pujava fins a confondre's amb els esteles.... a dins i anava tota la tripulació, els organitzadors del Festival, que marxaven per a tornar l'any vinent... el que no saben, pobres!, és que tornaran plenets, plenets d'aliens, ja que l'any vinent "Alien, el Octavo pasajero" fa 30 anys!!! i invaïran el Festival, Sitges i Catalunya... ¡toma ya!, però això, serà l'any vinent.... el Sitges'09!!!

Com ha anat el Sitges Festival, aquest any? Doncs, la 41ena. edició ha tingut "promesas, flojezas y rarezas", com cada Sitges, a vegades més del primer, a vegades més del segon... però del tercer, cada any n'està ple (és que es veuen coses molt freakies a Sitges, eh??)...
·
·
El Festival dia a dia...
03/10/08:
- Arriben els supervivients de '2001,...' i la vídua Kubrick per a rebre els honors com a 'leitmotiv' del Festival.
- S'estrena 'Mirrors': "feble y efectista" versió d'Into de mirrors del sud-coreà Kim Sung-Ho... aquest remake d'Alexandre Aja no li ha sortit gaire reixit. És l'etern problema dels remakes de films orientals: quan s'intenta fer racional allò irracional... No funcionen perquè encorseten la seva màgia en la lògica occidental... i això no pot funcionar(¡he dicho!)
04/10/08
- S'estrena l'esperadíssima nova peli de Brad Anderson: 'Transsiberian', atmosfèricament claustrofòbica i amb Ben Kingsley, Woody Harrelson i Eduardo Noriega, entre altres.
05/10/08
- Desembarca la representació 'spanish' al Festival, pel·lícules catxondes i freakies, a la penínsul·la es porta el cinema de 'miedo de risa' (quin patir!), amb Sexykiller (de Miguel Martín protagonitzada per Macarena Gómez, per cert, la novia de Jaume Balagueró); Santos (de Nicolás López sobre un dibuixant de còmics que es fa super-heroi -el Creador, potser?- amb Elsa Pataky (què guapa!), Leonardo Sbaraglia (què guapo!) i Guillermo Toledo (què simpàtic!); ¡Soy un pelele! (d'Hernán Migoya, definida per ell com una peli en la que es barreja Godard i Ozores... oh, quin miedo!)
- Una perla del guió de Sexykiller, la història de l'estudiant de medicina psicòpara assassina: "Lo que pasa es que en esto de los asesinos en serie hay mucho machismo, pero eso se va a acabar" (buf, nivell!).
06/10/08
- S'estrena Surveillance, de la filla de David Lynch: Jennifer Lynch. És la seva segona peli, fa 15 anys va estrenar la primera (tenia 24 anys, només l'angelet!) es deia Boxing Helena, i la crítica la va matxacar...tant, que va haver d'esperar 3 'lustros' per tornar a intentar-ho amb la producció executiva de papa Lynch. Es tracta de la història d'una investigació policial a l'Amèrica profunda, amb psicòpates i 'flashbacks'... sí, l'ombra del papi hi és, però -segons diuen- en comprensible... molts/es ho agraïran, com hi ha món!!! Amb Bill Pullman i Julia Ormond.
- S'estrena 'Repo, the genetic opera' (de Darren Lynn Bousmann), una de les pelis més freakies del Festival.... van eliminar una sessió perquè no hi havia garanties de no-pirateig... ja m'explicaràs!!!
- Un habitual del Festival: Takashi Miike, prolífic com pocs, estrenà Crows Zero, sobre una guerra de bandes estudiantils.... segons diuen, fluixeta....
07/10/08
- S'estrena la peli m'es comentada en els mitjans de comunicació: Martyrs, sí, aquella que la gent vomita a la sortida i l'organització va posar ambulàncies a fora del recinte per a prevenir-ho després de l'estrena colpidora al Festival de Cannes. És el segon film de Pascal Laugier (el primer, el Internado) i en paraules d'ell: "Es una película enfermiza" i reconeix influències de George Bataille i Foucault (¿!) .
08/10/08
- S'estrena l'avorrida peli de Michel Houellebecq 'La possibilité dune ile', sobre el seu llibre homònim... Zapatero a tus zapatos....
- S'estrena l'original 'The Good, the Bad, the Weird' (del coreà Kim Jee Woon) en clar homentage a El Bueno, el Feo y el Malo. ... un western a 'lo coreà'.
- Abel Ferrara estrena Chelsea Hotel, un documental sobre aquest hotel... amb tan poca importància que ni el mateix diretor va voler explicar res... és raro, Ferrara.
09/10/08
- Arriba una de les millors pelis d'aquesta edició: The Chaser (de coreà del sud Na Hong-Jin... sí, és l'oriental graciós reverenciador que us ha explicat Nur)... sobre la història d'un psicòpata i la seva persecució policial, molt similar a la peli del seu compatriota Memories of a Murder.
10/10/08
- S'entrega el premi europeu Mèlies d'Or que entrega la Federació Europea de Festivals de Cinema Fantàstic a Let the Right one in (traduïda com a Déjame entrar) del suec Tomas Alfredson sobre la relació entre una vampira de 12 anys i un nen 'normal' (bueno, no vampir!)... per a molts, la millor pel·lícula del Sitges'08!!!!.
- Com ja us vam anunciar aquí mateix es realitza la Zombie Walk i participen 1.000 PERSONES!!!! ... èxit apoteòsic!!!... per aprofitar el dia zombie s'estrena Otto (de Bruce LaBruce) una peli de zombies gais...
-S'estrena The Burrowers (de J.T.Petty), un western de terror (com ja fèu Antonia Bird a Ravenous).
- I s'entrega la Màquina del Temps al marciano i genial Charlie Kaufman (guionista de ¡Olvídate de mí!, Cómo ser John Malkovich o El ladrón de orquídeas).
11/10/08
- Una altra sopresa d'aquest any, Larry Borat Charles estrena Religlous (de sumar: Religious+Ridiculous), una crítica dura i sarcàstica contra la religió, en general; a l'estil Michale Moore, però més simpàtica (ens cau bé el Larry).
- S'estrena Tokyo!!! la peli triangular sobre aquesta ciutat dirigida per Michel Gondry, Leos Carax i Bong Joon Ho (el de Memories of Murder)
12/10/08
- 'And the winner is... '
- Les grans abandonades del palmarés: 'The Chaser' i, sobretot, 'Let the Right one in' .
(i un altre dia... l'excursió a Sitges i la gala de cloenda.... un altre dia.....)
·

12 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Quina currada ciutada, voste te temps de treballar?
Molt be aquets resum.Jo crec que algu de l'organitzacio l'hauria de contractar segur que els hi faria molt feina ben feta voste.

Anònim ha dit...

No se que tinc avui, borri, borri ciutada...

Ciutadà K ha dit...

Gràcies, Nur!!!

truca a l'Angel Sala (ja saps qui és) i que em doni una oportunitat....

Jo treballo per al Sr.Blogger

(per cert, el ratolí la fa repetir-se, no???)

neska polita ha dit...

bon dia a can ciutadà!!!

el creador, en el seu bloc, diu que va veure la pataky. el creador, per cert, té un parell de curts: "mi vecino es vampiro pero yo le trato como si fuera normal" i un altre que no recordo com es titula, però crec que anava de ninjas i un gos que parla cada cop que mor un beatle o algu...

les nostres pelis no han tingut cap premi? nye...

volem les fotos, ciutadà! :--P

Ciutadà K ha dit...

Què guapa la Pataky!!!!

Prenc nota dels curts del Creador a veure si els puc 'pillar' i 'penjar-los' al blogg....

Les nostres pelis, Pols, no concursaven massa...

QUE SI, QUE SI QUE HI HAURA FOTOS!!!!!

(però tinc que treballar una miqueta per al que em paga la nòmina... que no, no és el sr.BLogger....)

neska polita ha dit...

la POLS demana al ciutadà si pot ser magnànim i enviar-li només una foto: la que ens vam fer amb el king kong. així la POLS podrà actualitzar i ser feliç con una perdiç.

Anònim ha dit...

als premis de sitges, hi ha mangoneo en plan hollywood també? ho dic perquè és curiós que la favorita (la de la vampireta, no?) no s'hagi endut res. i que hagi guanyat la de la filla del lynch (que deu ser bona, no ho posaré en dubte, perquè no l'he vist). per cert, tot un detall que no hagi heredat la complicació mental del seu pare.

bon profit a can ciutadà!!!

Ciutadà K ha dit...

Hi, Pats... doncs, mangoneo, mangoneo segur que n'hi ha com a TOTS els festivals. De fet, hi ha un membre del jurat 'díscolo' que va marxar abans d'acabar el Festival les males llengües diuen que disconforme amb allò decidit pel jurat...la versió oficial és que va tenir un 'complicació familiar' que l'obligava a marxar....

Tot i això, la guanyadora, el mateix dia de l'estrena la premsa ja la qualificava com a possible guanyadora...

Bona nit...

Ciutadà K ha dit...

El Ciutadà K no només pot ser magnànim sinó també bona persona i vol que vosté sigui feliç... demà a primera hora té la foto a la seva bústia electrònica... palabrita del niño Jesus.... Tot sigui per la seva felicitat

:)

Anònim ha dit...

oh! llavors la penjaré dimecres! :-) (demà toca "física o química", ciutadà). la POLS té unes obligacions para con su público, i no el pot decebre, oi que no?

això del jurat que marxa abans que acabi la gala ja passava a ot, eh... que el mestre és el senyor risto!

Ciutadà K ha dit...

Vocació de servei, amiga Polita, vocació de servei... el públic és el PRIMER!!!!

... no ens decebi, Polita, no ens decebi...

(guai!, això vol dir que fins dimecres no ho necessita, no??? buf, fora pressió!!!)

Ai, Risto... un mestre!!!