dimarts, 10 de febrer del 2009

LA SANG DEL MES QUE VE


LA SANG DEL MES QUE VE

Durant el regnat del bon rei Herodes viu a l’aspre poble de Nazaret una dona anomenada Maria, casada amb un fuster afable, en Josep.

Un matí magnífic de primavera l’arcàngel Gabriel visita la dona i diu: “Déu t’ha concedit la seva gràcia, Maria; el senyor és amb tu”.

Les paraules de l’alat l’atorrollen. ¿Per què saluda amb tan de protocol? L’arcàngel parla: "Dèu ha decidit que tindràs un fill; li diràs Jesús".

A Maria li costa d’entendre què vol dir i per això l’arcàngel li repeteix: “Cap por, Maria. Dèu t’ha concedit la gràcia d’un filll; li diràs Jesús".

Però la Maria s’hi nega en rodó. "¿Com que no?", es desconcerta l’arcàngel. La Maria no es fa enrere: "Ni parlar-ne. No hi estic d’acord. No tindré aquest fill".

Quim Monzó,
Mil Cretins, 2008

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I va abortar?
I fora hi havia manifestants pro-vida?
i tots vam ser mussulmans?

Anònim ha dit...

Aiiiii la Maria, sembla de les meues!!! Però clar una cosa és el que va dir i l'altre...

Bon dia a Can Ciutadà, Ciutadà, suposo que ja està al cas però demà s’inaugura l'exposició Cildo Meireles al MACBA la cosa promet i alguna de les instal•lacions diuen que és totalment trencadora i allò que a vostè tan li agrada PARTICIPATIVA!!!

Apa que ja és tard i demà haurem de improvisar sobre la marxa :)

Abraçades i alegria de poder treure una mica el cap per aquesta casa seua, casa de TOTS!!!

Ciutadà K ha dit...

Sí, Nur, sí... m'agrada aquest conte: perquè és molt curt però ofereix una entrada a la imaginació brutal... si hagués passat això, no hi hauria Cristinanisme????.... (vale, vale me paro aquí que sinó la lio...)

Bon diaaaa !!!

Ciutadà K ha dit...

Hoooooola, angelet.... em té atabalat amb tanta participació, eh???? vaig saltant de 'flor en flor' ... i està bé!! perquè recupero el que vaig escriure.... va molt bé fer exercicis de memòria sap???

som conscients de l'expo del sr. Meireles i el tenia a la meva GRAAAAAN llista de post possibles per al blog ...

MOLTS CONTENTS DE QUE ENS VISITI!!!!

:)