divendres, 8 de maig del 2009

PRE-CANNES'09

·
Un any més, ja falta poc per al 'glamourós' festival de cinema de 'La cote d'azur' (un dry martini, please!); aquest any, ha rebut menys subvenció del govern francès, estem de crisis, i potser el luxe i les joies brillaran menys aquest any ('malgrait tout', els hotels de super-luxe ja mostren els cartells de complet).... fa uns dies presentaren la programació d'aquesta edició, la 62!!!....
·
Com ja hem comentat, el Festival arrencarà amb Up de Pixar i estarà farcida, farcida de films i autors/directors esperats, com Ingloriuos basterds (Tarantino), Bright Star (Campion), La cinta blanca (Haneke), Taking Woodstock (Ang Lee), Visage (Tsai Ming Liang), Looking for Eric (Loach), Vincere (Bellocchio) i -com vam dir- l'Anticristo (von Trier)... en total 20 pel·lícules en competició. Fa unes setmanes -i fora de Festival- van entregar la Palma d'Or a tota la seva carrera a Clint Eastwood, merescut, merescut!!!.
·
Aquest any, el festival ha mirat cap a la península ibèrica, ho fan en comptades ocassions, sempre 'passen' del cinema espanyol i català (exceptuant Almodóvar, és clar!)... però aquest cop estrenaran film a Cannes: Almódovar, Amenàbar (Ágora) i la Coixet (i el seu Mapa dels Sons de Tòquio).
·
La gran absència (i molt comentada en els mitjans) és l'esperada Tetro de Francis Ford Coppola, que poc satisfet amb el tracte rebut per l'organització de Canes'09 ha volgut decantar-se per estrenar en el Festival Internacional de Cinema de Seattle.


(algú/na s'anima a regalar-me una setmana de Festival????)

per si no l'havíeu vist, aquí està Ágora -Alejandro Amenábar (ui, quantes 'a'!!!):

··

5 comentaris:

Laura ha dit...

bon dia, ciutadà!

em pensava que avui dedicaria el post a l'enrique iglesias, que fa 34 anys. :-P

"ágora" és la que ha rodat amb la rachel nosequè?

Ciutadà K ha dit...

Ai, sí, la guapa i encantador Rachel Weisz... mira vaig a posar el tràiler!! (tot i que, a mi, l'experiment fílmic aquest em va una mica de miedu)

AI, lo de l'Enriquín (¡o sea!) se m'ha passat.... bueno, l'any que ve!!

Bon dia!

Nur ha dit...

Jo te'l regalaria, però no tinc penpimets......, ja caurà, ja....tu tranquil....

Ciutadà K ha dit...

SÍÍÍÍÍÍÍÍ ?????

ai, doncs ja espero, ja....

Nur ha dit...

Guapo!!!