dimarts, 15 de setembre del 2009

SR. MARTIN COOPER

·
A mi aquestes informacions em deixen flipat, a vosaltres pot ser no, però que tinguem la possibilitat de posar nom, cognoms i cara a l'INVENTOR DEL TELEFON MÒBIL és al·lucinant, perquè es tracta d'una aparatet imprescindible, acoplat, integrat, adosat, enganxat a la nostra vida... i la persona que el va inventar està viva i se la pot entrevistar. Ja sé que aquesta dissertació la trobareu absurda (i no us dic que no tingueu raó!) però a mi, aquestes coses em 'pillen'... serà mitomania?, serà capacitat elevada de sorpresa?, serà poca feina? ...
·
El sr. Cooper va nèixer el 1928, quan amb prou feines hi havia telèfons a les cases -telèfons fixes, és clar!- . Era el 1973, jo naixia i el sr. Cooper feia la primera trucada en un telèfon mòbil a un amic seu que treballava en una empresa de la competència. El 'telefonino' en qüestió pesava 1 Kg. i la bateria només durava 35 minuts (hi ha models 'xungos' actuals que si fa no fa...). El primer model el podeu admirar en la fotografia. Al vellet Martin se li posen els ulls brillants quan recorda aquell matí de 1973 i realitzà la primera trucada, a Nova York, en la Sexta Avinguda, prop de l'Hotel Hilton.... fins al 1983, però, no es comercialitzà el producte.
·
Al sr. Cooper se l'ha premiat amb el premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica (ex-aqueo amb l'inventor del correu electrònic, sí, sí també té nom i cognoms: Raymond Tomlinson)... tenint en compte la repercussió que ha tingut el seu invent un premi més que merescut...
·

4 comentaris:

Laura ha dit...

bon dia, ciutadà k!!!

el richard gere, a "pretty woman", fa servir un catxarret d'aquests quan se'n van a fer un pícnic perquè ella li proposa que s'agafi el dia lliure. i llavors li apaga el telèfon i li fa un petó d'amor (perquè ja és quan besa en la boca, sap?). i al remake de "sabrina", el harrison ford també en té un, de catxarro d'aquests. el porta al cotxe i és un armatoste de l'hòstia.

ha vist que puesta que estic en la telefonia mòbil cinematogràfica d'antes?

:-)

Ciutadà K ha dit...

Oh, benvolguda Polita... quin gran complement informatiu al meu post, eh? gràcies, gràcies... aquestes exemples no els recordava pas.

smuack!!

Nur ha dit...

Quina gràcia!!!!!
Deu estar forrat, no?

Ciutadà K ha dit...

Sí, jo quan ho escrivia pensava el mateix... la pasta que deu guanyar amb drets... crec recordar, però, que va deixar l'empresa, així que, devia perdre els drets, no???