divendres, 8 de gener del 2010

SR. JOSE MANUEL BALLESTER

Aquesta setmana hem descobert a l'artista José Manuel Ballester (1960) i, concretament, una de les seves darreres obres: Lugares Ocultos. El sr. Ballester agafa obres pictòriques reconegudes i les 'buida' de personatges, queden l'espai físic, el context i res més... com a espectadors, això ens proporciona una sensació 'estranya' de 'buidor' però, també, ens permet la possibilitat de gaudir dels detalls de l'obra escollida sense la intereferència dels actors/ius als que -normalment- prestem tota l'atenció...
·
La primera foto -Lugar para una anunciación, 2007- correspon al buidatge de l'Anunciació de Fra Angélico (1430-1432)... aquí teniu l'original:

Aquí teniu el Jardín Deshabitado (2008) que és la nova versió de El Jardín de las Delicias (El Bosco, 1480-1490)

El quadre de Paisaje con el embarco en Ostia de Santa Paula Romana (de Claudio de Lorena, 1639-1640) es transforma en Puerto en Ostia (2008)



5 comentaris:

Laura ha dit...

uo! i això ho fa amb photoshop? ha de pagar drets d'autor?

quan vaig estar a madrid vaig veure "el jardín de las delicias", i el jaja el té penjat al menjador (el jaja és un amic petit de dimensions que treballa a la damm). i el de l'anunciació entrava a selectivitat. aquest últim no el coneixia, per això.

Ciutadà K ha dit...

:)

'lo' de la Selectivitat m'ha matat... vosté sempre tan 'de vida', Polita !!! :P

Ciutadà K ha dit...

La veritat és que no he trobat en cara la tècnica amb la que ho fa ... investigaré ...

assumpta ha dit...

Ben curiós! És com veure l'abans i el després en tot, però hi ha quelcom que deixa una sensació de buidor que no m'acaba de fer el pes.
=)

Ciutadà K ha dit...

Bon dia, Assumpta !!!
Sí, estic d'acord, el sentiment que et queda no és del tot positiu, és estrany ... però sí que t'ajuda apreciar detalls que no es veuen en el quadre original...