dimarts, 26 de gener del 2010

SRA. LHASA DE SELA

(1972-2010)

El mateix dia que començava aquest any, una veu especial moria amb només 37 anys... la sra. Lhasa de Sela, cantautora.
·
El seu pare, Alexa Sela és escriptor i professor d'espanyol mexicà, la seva mare Alexandra Karames una fotògrafa dels EEUU. La família va viure en diferents llocs de Nordamèrica... Als 13 anys ja cantava en cafès de San Francisco. Lhasa va nèixer als EEUU però cantava amb espanyol, anglès i francès; combinava la música tradicional mexicana amb el rock o el folk.

Amb 19 anys es va traslladar a Montreal i publica el seu primer treball: 'La Llorona' (1997). Participa en el projecte de circ -'Pocheros'- on treballa amb la seva germana i va de gira per Europa... s'instal·la a Marsella i comença a preparar el seu segon disc. En el 2002 torna a Montreal i presenta 'The Living Road' (2003). En el 2009 (després de 2 anys de gestació) apareix 'Lhasa' (2009), gravat en anglès.
·
Amb només 3 treballs la seva personal veu -greu, profunda-, el seu carisma damunt dels escenaris, el seu magnetisme i el seu encant provoca que alguns crítics l'haguessin escollit com a successora de la Björk (certament, The living road ens hi fa pensar amb l'islandesa)... la música de Lhasa és una música carregada d'emoció, intensa, que t'arriba a l'ànima, que corprén ... ens ha deixat un àngel ...

Aquí us deixo la preciosa My name ... i De cara a la pared...


(per a veure el vídeo cliqueu aquí)


(per a veure el vídeo cliqueu aquí)

6 comentaris:

assumpta ha dit...

No la coneixia. M'ha agradat, especialment la segona. Quina llàstima tan jove, això hauria d'estar prohibit.
:(

Carolina ha dit...

Pobreta, sí que cantava bé, sí.

Laura ha dit...

ostres, no en tenia ni idea! se m'ha posat la pell de gallina en llegir-ho... jo tinc "la llorona", m'encanta la seva versió de "los peces". la vaig descobrir amb la meva primera profe de flamenc, que ens la posava a classe quan fèiem els escalfaments.

bon dia a can ciutadà!

Ciutadà K ha dit...

Sí, hauria d'estar prohibit... tan jove no hauria de 'marxar' ningú/na...

...tenia, bueno, TÉ una veu especial...

Bon dia!!!

Nur ha dit...

ui quina tristor...., ciutada el proxim pos ens ha d'aixecar la moral!!!

Ciutadà K ha dit...

Fet!
en el pròxim post us explico un acudit... I promise you...

:)