divendres, 23 d’abril del 2010

AVUI: SANT YOUTUBE !!!

·
Avui és un d'aquells dies dens d'efemèrides: neix William Shakespeare (1564), Miguel de Cervantes (1616) i Tita Cervera (1943) ... és el dia internacional de llibre i a casa nostra és SANT JORDI !!! .
.
Però, avui també, fa 5 anys que es va penjar el primer vídeo a YouTtube ... només 5 anys i sembla que estigui amb nosaltres de tota la vida... com si fos la rentadora, el microones o la tele, doncs no !!! YouTube es va estrenar un dia com avui de 2005.
·
Diu la llegenda que tres companys de feina de l'empresa PayPal -Jawed Karim, Chad Hurley i Steve Chen (els de la foto)- van voler 'penjar' unes fotos d'una festa a la xarxa i van inventar-se un sistema per a pujar vídeos, més efectius que les fotos (on vas a parar!) mitjançant la interfase HTML i un reproductor de vídeos 'flash': era YouTube !!!
·
Un 23 d'abril de 2005 uns dels inventors Jawed Karim va 'pujar' el vídeo 'Me at the zoo' ... i començà la Història YouTube: l'empresa Nike publica el primer anunci (octubre 2005), Google compra YouTube (octubre 2006), Viacom demanda YouTube per 'penjar' vídeos sense autorització (març 2007), el vídeo 'Yes we can' de la campanya d'Obama fa història (novembre 2008), Susan Boyle -d'OT d'UK- és reconeguda internacionalment via youtube (abril 2009), 22 milions visites en 2 setmanes del vídeo Telephone de Lady Gaga & Beyoncé (març 2010)(exemple de la potència brutal de difussió de l'invent).
·
I tot això perquè un dia un jove va anar al zoo i ho va ensenyar al món ...



·
FELIÇ DIADA DE SANT JORDI !!!

3 comentaris:

NUR ha dit...

El cumplenays de Tita Cervera?????
Vaja!!!

NUR ha dit...

Bon Sant Jordi!!!

Ciutadà K ha dit...

BON SANT JORDI !!!