dijous, 1 de juliol del 2010

SR. ALBERTO GARCIA-ALIX

·
El sr. García-Alix és una artista nascut a Lleó fa 54 anys. Fotògraf i escriptor ha estat curtit en mil batalles; en paraules d'ell mateix, diu que li encanta "meterse en líos". El seu aspecte, les marques del seu cos i el color gastat de la seva veu denota un vida viscuda de forma intensa.
·
De donde no se vuelve, és la seva darrera exposició feta de 200 fotografies que repassen la seva obra, des de fotografies fetes als 20 anys fins a les més recents... es pogué veure a finals de l'any passat al Museu Reina Sofia i es presentà acompanyada del llibre Moriremos mirando, en el que es recull la totalitat de d'obra escrita del sr. García-Alix des de 1987 al 2008. Ell fou un dels fotògrafs de la 'movida madrileña', especialista en captar l'estil i la 'pose' de les tribus urbanes dels '80. En paraules de l'artista De donde no se vuelve pretén captar la mort, la soledat i la por d'aquelles persones fotografiades.... darrera de les fotografies resideixen històries de 'part fosca': excessos amb l'alcohol, amb les drogues... o excessos del passat que en passen comptes en el present (en paraules de l'artista). Els personatges del seus retrats mostren la vessant més marginal, dura i poc agradable de la gent que ens envolta... el sr. García-Alix fa art de la marginalitat.
Premi Nacional de Fotografia el 1999. Ha passat èpoques a París, a Xina... Alejandro Jodorowsky li ha dit que "tú siempre muestras lo invisible". Aquí teniu un vídeo -molt interessant!- en el que l'artista ens explica què en pensa de la fotografia, com treballa, com s'inspira .... a ritme de 'Branquias bajo el agua' de Derribos Arias extret del programa Tesis de Canal Sur.



Alejandro Jodorowsky entrevista a Alberto García-Alix:

4 comentaris:

juanitoo ha dit...

oooooooo!!!!!, molt bon post ciutadà.
Aeust senyor es del millor que tenim aqui, (amb la seva temàtica) i dels que mes ve ens ha venut a l'extranger.
Enhorabona!!!

Ciutadà K ha dit...

Gràcies, Juanitooo... no esparava que li agradés tant aquest post...

Per cert, ha pogut escoltar el primer vídeo ... val molt la pena !!
Bon dia !

Laura ha dit...

camarón! olé! :)

juanitoo ha dit...

si si!!! molt bo, com diu ell "soy un dinosaurio de la fotografia" y una de les millors frases que diu "la fotografia simpre ha sido democràtica, cada uno con su cámara y dios en la de todos"