dimarts, 10 d’agost del 2010

MON ZOMBI

·
Aquest diumenge vaig anar a veure 'Zombis Nazis', feia temps que no veia al cinema una casposa peli gore i 'super de serie B'... la novetat és que es tracta d'un film norueg (els tenim per tan refinats que no els veiem capaços de fer quelcom gore) i que els zombies són un exèrcit de nazis que porten no-morts des de la Segona Guerra Mundial. Sobre les qualitat del film ja en parlarem en el Festival de Cinefàgia pertinent, avui em ve de gust comentar-vos el renaixement que està tenint la temàtica zombi últimament. En la darrera dècada el cinema ha redescobert el génere i aquest interès s'ha escampat als còmics, videojocs, novel·les...
·
En relació al cinema la saga iniciada per Danny Boyle (abans d'Slumdog Millionaire) i continuada per Fresnadillo a 28 días después (2002) i 28 semanas después (2007) va encetar la 'moda zombie' del segle XXI i ens va demostrar que no calia que el 'génere zombi' fos caspós, cutre, gens estètic, ni superficial... també aportaren la seva llavor per a engrandir la temàtica la saga Resident Evil (2002, 2004, 2007), House of the Dead (2003), Amanecer de los Muertos (2004), Zombies Party (2004), Zombie Nation (2004), El Día de los Muertos (2004) i les continuacions de la saga de La Noche de los Muertos Vivientes (2005, 2006), Los Abandonados (2006, de Nacho Cerdá), Grindhouse (2007, de Robert Rodriguez), Rec (2007) i Rec 2 (2009), Bienvenidos a Zombieland (2009) i The Crazies (2010). L'èxit de la 'Zombi Walk' de les darreres edicions del Festival de Sitges és una prova de que els zombies interessen ...
·
El 2010 significa un punt d'autèntic clímax per a la moda zombie ja que està començant a captar estrelles de Hollywood com Brad Pitt o Natalie Portman. Amb el primer, ens arribarà Guerra Mundial Z, sobre una autèntica guerra contra els zombis. De la segona, ja vam parlar de la mutació de la novel·la de Jane Austen: Orgullo y prejuicio y zombis que serà portada al cinema amb el protagonistme de Natalie Portman. Ens arribarà, també, un remake hollywood de la fundacional Yo anduve con un zombi de Jacques Tourneur (1943)-una de les primeres pelis de zombis de la Història del Cinema. També hi haurà un bollywood de zombis amb Bollywood zombi, amb una boda india zombi inclosa. En el 2010 ens arribarà la nova part de Re-animator a The House of Re-animator.
·
I és que en l'actualitat ja tenim pocs monstres que ens facin por de veritat, ens quedaven els vampirs però amb el filtre romàntic i teen de la saga Crepuscle o films com Déjame entrar ja no ens fan por; més aviat els entenem, ens fan pena i/o ens cauen bé... el darrer dels monstres que aguanten el tipus i fan la seva tasca són el Zombis: éssers irracionals, grotescos, salvatges i ultrasanguinaris, amb una força imparable i una motivació per la sang irrefrenable... capaços de fer-nos votar a la butaca tan curats d'espant com estem!
·
Han passat molts anys des de que George A. Romero encetés amb La noche de los muertos vivientes (1968) el génere dels zombis modern... aquests han evolucionat, canviat, ja no són éssers torpes i lents; en films com Bienvenidos a Zombieland, Zombis Nazis o les darreres del sr. Romero veiem que són àgils i capaços d'establir estratègies per aniquilar el génere humà... fet que els fa més mortífers i perillosos. El zombi s'adapta als canvis!.
·
Per si de cas aquesta moda es torna realitat i -de tan insistir- els zombis ens envaeixen, aquí teniu un vídeo educatiu -simulant els que es feien als EEUU en els anys '50 sobre l'amenaça comunista- per a explicar-nos què hem de fer si ens ataquen els zombis. Curt irònic, delirant i doblat al català del sr. Joey Carrilo del 2006: What to do in a Zombie Attack.


5 comentaris:

juanitoo ha dit...

Bon dia Ciutada.
El video molt explicatiu, però a mi no mha quedat gaire clar com sobreviure als zombies, ja que tots acaben morin...

Ciutadà K ha dit...

je,je,je,je ... aquesta és la gràcies: llarga vida al zombi!!!! :P

Salvador Macip ha dit...

Un bon vídeo! Jo sóc més dels zombis del Romero, que emprenyen més per acumulació de cossos que no per velocitat. Tot i això, continuen sent efectius (Survival of the dead, l'última de la seva segona trilogia, és prou bona).

Ciutadà K ha dit...

El sr. Romero és el 'mestre dels zombi' i, amb l'edat, va donant a cada film un caire més polític... la darrera encara no l'he vist!

Gràcies per la seva visita, SM! vaig a donar una volta per 'casa seva'

Salut!

Ciutadà K ha dit...

El sr. Romero és el 'mestre dels zombi' i, amb l'edat, va donant a cada film un caire més polític... la darrera encara no l'he vist!

Gràcies per la seva visita, SM! vaig a donar una volta per 'casa seva'

Salut!