divendres, 10 de setembre del 2010

MALALTS D'STAR WARS

Hi ha persones que separen a la població entre fans d'Star Wars i fans d'Star Trek ... jo sempre he estat en els primers, sense dubtar-ho!. El que fou capaç de fer el sr. Lucas amb la primera trilogia no ha estat encara repetit -per molt que s'hagi intentat- per ningú!... les múltiples referències culturals que amaga Star Wars la fan inevitablement atractiva... i fou feta -inicialment- amb bens pocs recursos. El què passà amb la segona trilogia ja és una altra història...
·
Tot i la meva declaració de fan d'Star Wars no arribo a la categoria de freaky del tema: no he anat a cap estrena disfressat de Han Solo, ni m'he vestit de Darth Vader a Carnestoles, ni he dormit amb una rèplica de la princesa Leia (¿?).
·
Hi ha gent, però, que n'està 'pillada' de l'univers de la 'Guerra de las Galaxias' fins al punt de fer ... 'experiments' com els que us presento avui. Es tracten dels projectes de 2 joves 'gurús del ciberspai': el sr. Casey Pugh i el sr. Corey Vidal....

STAR WARS UNCUT (gràcies, David !!!)
Es tracta d'un projecte iniciat pel sr. Casey Pugh i la idea era ben clara: fer un remake de la primera peli de la trilogia Star Wars: A new hope mitjançant el material gravat i enviat pels internautes... l'intenció era refer tota la peli -amb el metratge del film original- amb 'retalls de vídeo amateurs' ... freaki, freaki! Com us podeu imaginar el resultat serà un poti-poti de tons, interpretacions, formats... però l'experiment -que encara està en fase d'edició- s'ha emportat un premi Emmy en la categoria de 'Millor mitjà interactiu a internet-Ficció'.
·
Es tracta d'un esforç enorme d'implicació de gent i de crowdsourcing... els mateixos internatues votaven quina escena havia de ser inclosa a la peli final. Projecte espectacular!
·
Com us podeu imaginar, per a poder-la estrenar oficinalment manquen retocar alguns aspectes legals (plagi, per exemple?) però, per sort, a la fàbrica del sr. Lucas (Lucasfilm) la idea els ha encantat i no posaran 'pegues' a en la seva difussió.
·
Podeu entrar en el web del projecte aquí. S'hi entreu, us adonareu de la feina titànica que estan fent, com per exemple, destripar el film original escena per escena i veure les 3 propostes amateurs (o 'uncut') que hi ha ... però, ESCENA PER ESCENA, Eh??? Increïble! no m'ho acabo!
·
Aquí us deixo el trailer del projecte:

·
STAR WARS (John Williams is the man)(Gràcies, Adela !!!)
Aquesta és una proposta musical, igual de freaky, però musical. El sr. Corey Vidal és un jove videoblogger inquiet amb aptituds musicals que es dedica -entre moooolltes altres coses- a cantar a cappella peces de John Williams apofitant diàlegs i sons de la trilogia d'Stars Wars....
·
Dividint la pantalla en 4 veus, el sr. Vidal recrea diferents BSO del mestre John Williams, interpreta 'a cappella' peces de: Park Jurassic, Encontres en la tercera fase, Star Wars, ET ... acompanyades de la lletra (feta per ell) de fragments de la Guerra de las Galaxias... l'efecte és sorprenent i simpàtic!

·
Que la força us acompanyi !!!

3 comentaris:

Nur ha dit...

la veritat es que el video impresiona!!!

Eqhes ha dit...

Impressionants les dos obres que presentes; jo de gran vull ser com ells :D.

Carolina ha dit...

Molt divertit, me'l van passar l'altre dia. Ara, jo el que flipo és que aquest paio té més de 100 videos penjats amb les coses més xorres de l'univers... poca feina.