divendres, 8 d’octubre del 2010

A LA SRA. ICIAR BOLLAIN L'ENVIEN ALS OSCAR

El dimecres passat es va fer públic -per part de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematrogràfiques d'Espanya- la pel·lícula que serà enviada als Oscar per a optar a candidata a millor film de parla no anglesa.

Es tracta de la darrera peli de la sr. Iciar Bollaín (que és vicepresidenta de l'Acadèmia, per cert): También la lluvia, que s'estrenarà al gener. Encara que pugueu al·lucinar amb el que us diré: és el primer cop que hi envien una directora 'dona' (buf! flipant!). Ha superat a les altres 2 possibles: Lope i Celda 211.
·
También la lluvia està escrita per Paul Laverty (guionista habitual de Ken Loach i parella de la sra. Bollaín) i ens parla de la relació entre els colonitzadors i colonizats a Sudamèrica, rodada a Bolívia. L'excusa per a tractar el tema és la història del rodatge en el que un director (Gael Garcia Bernal) i un productor (Luis Tosar) volen posar en imatges la Guerra de l'Aigua de Cochabamba en el 2000. Aquest film serà l'encarregat d'inaugurar la Semana Internacional de Cine de Valladolid (Seminci) el proper 23 d'octubre.
·
La sra. Bollaín va aparcar la seva carrera com a actriu i va iniciar una trajectòria molt interessant com a directora amb: Hola, ¿estás sola? (1995), Flores de otro mundo (1999), Te doy mis ojos (2003) i Mataharis (2007); films destacables en els que es combina comercialitat i contingut compromés. Ens cau bé la Iciar !!
·
Els Oscar s'entregaran el 27/02/11 i -si l'accepten com a candidata- podria competir amb l'esperada Biutiful de l'Alejandro González Iñárritu.
·
Bona sort, sra. Bollaín!!

4 comentaris:

Laura ha dit...

ai, perfavort!!! el tosar i el gael a la mateixa peli? m'encanta aquesta dona!!! :) el primer cap de setmana amb el lorenzo a casa va coincidir amb l'entrega dels goya, i després que li donessin al tosar (ja li he explicat que l'he conegut i hi he parlat, per cert? :-D) li vaig dir al lorenzo: "aquest senyor i jo un dia serem nòvios". m'encaaaaaaaaanta! lo bo que té estudiar gallec és que el colen per les unitats, i de cop gires pàgina i el veus. i penses: "ai, caram, com mola aprendre gallec".

Ciutadà K ha dit...

je,je,je,je,je hauroa de fer 'alguna cosa' amb la srta. Etura, eh??
sí, és important tenir una bona motivació a l'hora d'aprendre idiomes :P

Nur ha dit...

Però no ho entenc, pq molts cops envien una peli que no s'ha estrenat?

Ciutadà K ha dit...

SÍ, és una cosa que a mi també em fa una mica de ràbia, li dóna un secretisme que no mola ...