dimarts, 19 d’octubre del 2010

SRA. SALLY MENKE


(1953-2010)
··
A finals de setembre moria una de les col·laboradores habituals del sr. Quentin Tarantino i, no és agossarat afirmar, que una part responable de l''estil Tarantino'. La sra. Sally Menke fou la muntadora/editora 'oficial' de tots els films del director de Pulp Fiction (peli en la que fou nominada a l'Oscar juntament amb Inglourious Basterds).
·
La sra. Menke va estudiar arts cinematogràfiques i va començar la seva carrera com a muntadora de documentals de la CBS. El 1990 va editar la seva primera peli de ficció: La Tortugas Ninja. Ella, però, tenia una visió de la seva especialitat rupturista i trencadora i això la fèu escoltar a un jove cinèfil de 28 anys que volia aixecar una peli amb '4 duros' ... la peli fou la sorpresa de 1992: Reservoir Dogs, i convertí al seu director en un director de culte. A partir d'aquesta, la sra. Menke es convertí en LA muntador oficial del sr. Tarantino: Pulp Fiction, Four Rooms, Jackie Brown, Kill Bill 1 i 2, Death Proof, Inglourious Basterds.... tenint en compte els films en els que ha treballat, la seva feina com a muntadora no passa desapercebuda: ella és la responsable de les estructures de les pelis de Tarantino, dels talls, canvis d'escena, flashbacks, ordre... per a molta gent era la mà dreta del director i, segons ell mateix, part de la seva família.
·
Precisament, la forma en que va morir podria formar part d'alguna de les pelis del Quentin: Va sortir a passejar el seu gos massa abrigada per l'onada de calor que estava patint Los Angeles (la més alta des de 1877). L'acompanyava una amiga però aquesta tornà a casa per la calor. Passades les hores els amics/gues alertaren a la polícia... la van trobar morta al fons d'un barranc... sembla ben bé un capítol de CSI (ah! el gos estava bé, Nur!)
·
La sra. Sally Menke, tenia 56 anys, estava casada amb el director de cinema i televisió Dean Parisot i tenia 2 fills.
·
Ens deixa una bona professional!!
··
Com

3 comentaris:

Àngels ha dit...

Ui! quina dona més interesant, però...pobra Nur! no? surto en defensa de la Nur!

Nur ha dit...

Tranquila Angels que no m'he ofes, es que jo pateixo pel gos, de la gent que li passa algo, i Xavier ja ho sap, jajajjaja.
Gràcies per la informació Ciutadà ,un detall!!

Ciutadà K ha dit...

Ui, sort que has escrit, Nur, perquè estava quedant fatal ... vosté no s'ho creurà Angles, però la primera pregunta que m'hagués fet Núria després de llegir-ho és: 'i el gos?', pateix per les persones, també, eh?... però menys!
je,je,je,je,je