divendres, 28 de gener del 2011

POLSERES VERMELLES, UNA AGRADABLE SORPRESA

·
De sèries de televisió sobre hospitals ja n'hem vist (i en continuem veient) moltes, però sempre es situen en el bàndol de la classe mèdica i els pacients són una excusa per parlar-nos de les relacions -molt sovint sentimentals- entre metgeses, infermers, personal directiu... Fetes aquí o allà, aquestes sèries tenen als malalts com actors secundaris.
·
Doncs bé, dilluns passat a Tv3 (a les 22:30) es va estrenar una série que aporta aires nous en les séries de ficció hospitalàries: Polseres Vermelles.. fou una agradable sorpresa!. Es tracta d'una sèrie de 13 capítols creada per Albert Espinosa i dirigida per Pau Freixas i que ens retrata, amb humor i tendresa, el dia a dia d'un grup de nens/es en un hospital infantil. Cinc nois i una noia entre 10 i 15 anys coincideixen en un hospital per diverses malalties i decideixen unir-se, crear un club, el club dels Polseres Vermelles (fent referència a les polseres hospitalàries que tots/es porten posades). No deixa de ser una sèrie sobre adolescents però l'entorn hospitalari fa que allò que els passa ho visquin amb més intensitat. El primer capítol, que fou una presentació de l'entorn i els personatges vam poder veure que aquesta sèrie -per a tota la família!- ens oferirà un to vitalista, molta tendresa, kilos d'afany de superació i gotes de sentit de l'humor...
·
En paraules del creador, el sr. Espinosa: "I és que per a mi “Polseres Vermelles” parla sobretot de com es creen els caràcters, de com la vida d’aquests 6 nanos en arribar a aquest hospital els forjarà el seu caràcter canviant-lo de forma que mai més sigui igual. I ho veurem a través dels seus pares, dels metges, de les diferents malalties que tenen. I d’això anirà aquesta sèrie, de com es crea el caràcter de les persones...".
·
L'éxit principal d'aquesta sèrie recau, precisament, en el sr. Albert Espinosa (nascut a Barcelona el 1974) un llicenciat en enginyeria industrial que és director, guionista i actor de televisió i cinema. La vida de l'Albert té molt a veure amb la sèrie que ens ofereix: de ben petit el càncer es creuà en la seva vida i estigué 10 anys vivint en un l'hospital amb l'amputació conseqüent d'una cama, un pulmó i part del fetge... Als 24 anys, quan per fi, abandona l'entorn hospitalari descobreix que el món del teatre, la televisió i el cinema l'interessa moltíssim i comença a tenir èxit com a guionista per a Televisió Espanyola i Televisió de Catalunya amb sèries com Abuela de verano o El cor de la ciutat... però el principal reconeixement li arribà com a guionista del film Planta 4º (2003), quasibé una autobiografia del que visqué ell a l'hospital.
·
Ha escrit dos llibres: El mundo amarillo (2008) i Todo lo que podríamos haber sido tú y yo si no fueramos tú y yo (2010). En el 2006, és el guionista de Tu vida en 65' i Va a ser que nadie es perfecto. El 2007 debuta com a director amb el film: No me pidas que te beses, porque te besaré, basada en obres de teatre escrites per ell. I l'any passat fou el coguionista de Herois... aquesta última té molt a veure amb la sèrie que ens ocupa, el treball a Polseres Vermelles és una suma de Planta 4ª + Herois.... Per tot plegat, l'Albert Espinosa és, en aquets moments, tot un referent en el món de la televisió i el cinema i ens oferirà moltes coses bones...
·
Així doncs, dilluns vinent tenim una cita amb Tv3, amb una sèrie que segur, segur us roba el cor... però de forma madura, adulta, res de sentimentalismes i llàgrima fàcil; una sèrie que ens parla de superar-se, d'encarar la vida, de la necessitat de viure acompanyats/des dels altres, de la joia de viure ... No us la perdeu perquè segur que, per a vosaltres, també serà una agradable sopresa!!.
·


2 comentaris:

pau ha dit...

El dilluns vinent allí estaré!

NUr ha dit...

a casa nostra?