dijous, 5 de maig del 2011

SR. HARRY WESLEY COOVER


(1917-2011)

Ja sé que molts i moltes pensareu que és una tonteria però fa unes setmanes moria el sr. Wesley Cooper el químic que aconseguí la fórmula del pegament Super Glue... com molts invents de la vida aquest fou fruit d’una casualitat.


El sr. Wesley Coover va arribar a ser el sots-president de la divisió de desenvolupament químic de l’empresa Eastman Kodak, juntament amb el seu equip van aconseguir més de 460 invents.

Aquest senyor, molt abans, durant la II Guerra Mundial estava experimentant amb mires telescòpiques i va topar amb el cianocrilat –el component base del pegament- però el va deixar d’utilitzar perquè enganxava tant que era molest treballar amb ell (el contrari del que va passar amb el post-it, que enganxava tan poc que el van descartar ¡!) ... uns anys després, un company seu del laboratori d’Eastman Kodak el va utilitzar i veient les mútiples possibilitats del producte en qüestió el van comercialitzar amb el nom de Eastman 910, era la primera versió del Super Glue. El van presentar públicament en un programa de televisió en el que el presentador amb una gota de pegament unia dues barres de ferro i era aixecat a l’aire agafat a una d’elles .... talment com si es tractés d’un truc de màgia.

El sr. Wesley no es va enriquir amb l’invent ja que quan aconseguí l’èxit comercial la patent ja havia caducat... l’any passat el president Obama li entregà la medalla nacional de tecnologia i innovació.


Què seria de la vida sense aquests invents?

1 comentari:

Nur ha dit...

ostres, i no va veure un duro???? Que fuerte........
Es curios, i jo no inventare res???