dimecres, 1 de juny del 2011

LOSTMANIA (13): L'ERA POST-LOST

Ai, amics i amigues, Lost fa mooooolt temps que va acabar. Com ens temíem, res ha pogut emplenar el buit que ens va deixar... i l'enyorem, i tant que l'enyorem!!!!
La causa d'aquest enyor -com ja sabeu, benvolguts/des lostians/nes- és que Lost és més que una serie, Lost és un univers propi de significats... significats diversos, múltiples, polièdrics i infinits. Després del cop rebut en veure el final (i quin final!), després de veure com Jack tancava els ulls... s'obrien les portes de l'eternitat per a Lost. I és que per molt que en parlem, mai ens acabarem del tot aquesta série i sempre hi haurà coses per a dir... el blog de referència de la serie 'lostph' (en espanyol) no ha parat de publicar, a data d'avui, notícies al voltant de Lost: de la vida dels actors/actrius després d'acabar-se la série, de llibres, de música, d'actes lostians, de trobades, d'imatges, de teories ... Així que avui us proposo un repàs (impossible que sigui exhaustiu!) de les conseqüències de Lost. Us proposo obrir algunes d’aquelles múltiples portes que Lost ha obert, portes que només els autèntics ‘pillats’ de Lost som capaços de creuar i valorar...

Sobre els actors i les actrius. És evident que per als actors i actrius de Lost aquest projecte significarà un punt d’inflexió en les seves carreres professionals.
- Matthew Foc (Jack): quan va acabar la serie va declarar que es volia dedicar al teatre i al cinema... es troba a Londres interpretant In a forest dark an deep (de Neil LaBute) i participà en el film I, Alex Cross. De TV, res de res.
- Evangeline Lilly (Kate): Es va casar, embarassar i viu a Hawai. Ha participat en el film Reel Steel al costat dev Hugh Jackman.
-Terry O'Quinn (John Locke): Protagonista de la serie Hallelujah (del creador de Mujeres Desesperadas, Marc Cherry). Abans estigué relacionat, juntament amb Michael Emerson (Benjamin Linus), en el projecte Odd Jobs, produit per J.J. Abrams que no va despegar.
- Michael Emerson (Benjamin Linus): Finalment, el sr. Emerson estarà a Person of Interest, també amb la producció del sr. Abrams que sí podrem veure en la petita pantalla.
- Nestor Carbonell (Richard Alpert): estarà en el pilot de Ringer al costat de Sarah Michelle Gellar.
- Jorge Garcia (Hurley): després de queixar-se per diferents mitjans que no el contracten enlloc pel seu físic... estarà en el projecte confirmat (ja hi ha contracte per als primers 12 capítols) de Alcatraz, el nou producte de J.J.Abrams, serie en la que es barrejarà presons i ciència-ficció.
Sobre la Música. Una web meticulosa, extensa i exhaustiva sobre TOTA la música que ha aparegut en la serie... però 'tota' vol dir 'tota', eh? Entrant a Lost [music] podeu trobar totes les BSO de les 6 temporades i el CD especial de l'últim capítol, aquí. El treball del Michael Giacchino s’ha revaloritzat gràcies a l’embolcall musical que ha creat per a Lost... tan encertat que és un dels causants de l’èxit de la sèrie.
Sobre les Preguntes sense Resposta. El blog SeriesTV es va dedicar, mentres emetien la darrera temporada de Lost, a destripar cada capítol i fer evident totes les preguntes sense resposta i aquelles que anaven contestant... una feina titànica i garratibant, podeu entrar i comprovar-ho.En un altre web han estat capaços de numerar (sí, ho heu llegit bé, numerar!!) tots els misteris que ens ha plantejat la serie i aquells que han estat capaços de resoldre; com a resum, són capaços d'afrmar que "Lost té 663 misteris en total i resol 536, per tant, n'han quedat 127 per a solucionar", entreu i flipeu!.
Sobre Lost en 3D. Un blogero molt voluntariós -El Videoclub de Sydo- s'ha obcecat en passar a 3D les còpies de pel·lícules digitals i també s'ha atrevit a fer-ho amb Lost... encara que no us ho creieu, el senyor està agafant capítol per capítol i els està passant a 3D, i ho vol fer amb les 6 temporades des del capítol pilot fins a l'últim capítol. El Ciutadà K es va descarregar les dues parts del capítol pilot en 3D, per a provar-ho, i-tenint en compte que la serie no està filmada per a ser vista en 3D- l'efecte que provoca és prou interessant (aquí ho podeu comprovar en la part 1 i la part 2. Un aplaudiment per al sr. Sydo!!!.
Sobre The Island, l'spin of de Lost. Un altre projecte garratibant és el de The Island, un ‘spin of’ –és a dir una sèrie-esquella- de Lost. Han agafat el material de les 6 temporades de Lost i l’han ordenat cronològicament, essent, doncs, l’Illa la protagonista; des de que la descobrim amb els germans enfrontats Jacob i anti-Jacob ... fins als dies actuals.... tot aquell caos de salts temporals els han eliminat per a posar en línia tots els fets de la sèrie. Una feina impressionant i que ha de tenir com a resultat una altra forma d’entendre i veure la sèrie...
Sobre ‘fer un Perdidos’ en el negoci de la televisió. Aquesta és l’expressió que utilitzen alguns directius en la indústria televisiva per a referir-se a un final decepcionant per a una sèrie... i és que després de 6 temporades i molts neguits molta gent quedà decepcionada amb les mútiples preguntes finalment sense resposta un cop arribats al final de la sèrie, i sembla ser que l’audiència està negativament expectant davant de productes que plantegen molts misteris... “a veure si ens enganxem i ens passa com a Lost”, pensen; i molts crítics creuen que per això no han funcionat: Flashforward, The Event, Outcasts o Fringe. Es curiós com, encara que sigui amb un caire negatiu, la sèrie pot convertir-se en part de l’argot del sector televisiu.

Com us deia al principi, els camins oberts dins l’univers de Perdidos, són inescrutables, i el buit deixat difícil d’emplenar ... el dol se’ns està fent molt llarg ...
Un vídeo de 7 minuts i 7 segons per a resumir una serie de 6 temporades ...


14 comentaris:

Laura ha dit...

i del desmond, què se n'ha fet? la kate no estava casada ja amb el charlie? ha tingut el nen amb ell?

encara no ha superat "lost", ciutadà? aix... hi ha vida més enllà de l'illa, eh... ;)

Laura ha dit...

i del desmond, què se n'ha fet? la kate no estava casada ja amb el charlie? ha tingut el nen amb ell?

encara no ha superat "lost", ciutadà? aix... hi ha vida més enllà de l'illa, eh... ;)

Ciutadà K ha dit...

Bon dia, Polita!
és que ja sabia jo que em deixaria coses per dir...
- El Desmond comença serie nova: In Crisis, de la creadora de Anatomia de Grey Shona Rhimes.
- La Kate i el Charlie va estar liats mentres gravaven la serie però al novembre de 2007 la xarxa ja comenntava la seva ruptura...la Kate es va casar i va tenir un fill amb Norman Kali, assistent de producció de Lost.
Sé que hi ha vida més enllà, ho sé ... però de tant en tant tinc brots nostàlgics!! :(

Laura ha dit...

gràcies per la informació! :)

l'altre dia vaig anar a un concert d'una banda escocesa i un dels del grup es va posar a xerrar i va dir "signal" com el desmond, més mono... :)

Ciutadà K ha dit...

De res, a servir!
Per cert, l'actor que feia de Desmond (Henry Ian Cusick) és meitat escocès i meitat peruà (¿!)

Laura ha dit...

meitat peruà??? doncs l'accent era ben escocès!!!!

Ciutadà K ha dit...

És que només va viure 2 anys al Perú, eh? va nèixer a Trujillo (http://es.wikipedia.org/wiki/Henry_Ian_Cusick)

així que ... peruà en pinces, diria jo! :P

Vane ha dit...

Impresionada!!! Un feina espectacular Sr. K, com sempre!!!! El felicito!!
Realment va marcar un abans i un després...
Segueix Fringe?? Nosaltres l'anem mirant, tenim l'AXN i el passen cada dijous, hem arribat a la conclusió que els guionistes veuen alguna cosa més que Red Bull, perquè la pinça els hi marxa d'allò més...

Què tal estem??? va creixen la panxa??
Un petó molt fort!!!

Ciutadà K ha dit...

Moltes gràcies pel piropo, Vane! :D

Sí, estem seguint Fringe però de forma mooooolt dilatada (per dir-li que encara estem a la temporada 1)... no ens acaba d'enganxar...
En aquests moments ho estic a Broadwalk Empire, amb l'Steve Buscemi, gangsteril i molt interessant!

Que no li quedi cap dubte que els guionistes de Fringe és droguen, segur! :P

ui, sí, la panxeta creix i ens comuniquem amb patadetes :D (la baba em cau!). Gràcies! PETONS!

pati di fusa ha dit...

l'era post-lost és dantesca, apocalíptica...

Carolina ha dit...

Aaaai, tot just ahir pensava jo en com trobo a faltar els meus amics de Lost!!!! Em van ajudar molt a passar els 6 mesos d'Oxford sola :) Gràcies pel post!

Ciutadà K ha dit...

Ostres, Pats! ens hem aixecat esperançats avui, eh? :S

veu com sí Polita, que hi ha més gent que els enyora ... som uns nostàlgics, Carol!!!

NUR ha dit...

jo nomes la música, es com si recordes a un familiar que ja no està amb mi, i em fa una pena...
Però va valdre la pena, estar aquest anys amb lost!!!

Ciutadà K ha dit...

.. i tant que va valdre la pena, Nur! i un dia d'aquests la tornarem a mirar, ens tornarem a emocionar, a patir i a plorar !!!