dimecres, 8 de juny del 2011

SPIDERMAN I BATMAN PUGEN A L'ESCENARI

Ja és una teoria confirmada que en temps de crisis es popularitzen els super-herois... i en aquests moments estan de moda més que mai: en el cinema, en els còmics, en la TV, ens les novel·les gràfiques... i, fins i tot, en els escenaris. Qui ens havia de dir fa uns anys que personatges com Spiderman o Batman podrien convertir-se en protagonistes d'un musical o d'un espectacle teatral...
Fa uns mesos van voler fer el debut dels superherois als escenaris per la porta gran: amb una directora de renom, la sra. Julie Taymor (directora de l'interessant film Titus, per exemple) i amb uns músics mítics com Bono i The Edge per a la banda sonora van presentar Spider-man, Turn off the Dark, el musical més car que s'ha muntat en un teatre de Nova York. Però l'espectacle no va tenir la repercussió positiva esperable per part de la crítica (que no de públic, ja que es tracta de l'espectacle que més diners va aconseguir en el mes d'abril), la van linxar en bona part dels mitjans... el fracàs prou estrepitós, fins al punt de plantejar-se la seva estrena a Broadway (que era el següent pas) després de 6 mesos en funcionament. Llavors van optar per re-inventar l'espectacle: van canviar la directora (sembla ser que la sra. Taymor li va donar a l'obra un caire massa wagnerià i mitològic, amb massa nivell cultural, vaja!), van canviar el guionista i van rebaixar el protagonisme de la dolenta de la funció, entre molts altres canvis.
Després de tot això, sembla ser que han polit prou l'espectacle per a que el proper 14 de juny s'estreni a Broadway...
Aquí us deixo la cançó de Bono i The Edge que forma part del musical, Rise Above 1, interpretada per Reeve Carney (Spider-man)

Sembla ser que l'odissea de l'Home-aranya en els escenaris no ha tirat enrera als productors de Batman Live, el nou espectacle que aquest juliol s'estrenarà a Manchester, després a Londres, i que es passejarà per bona part d'Europa i EEUU... 40 camions transportaran l'escenari gegant i la pantalla de 30 metres en forma de rat-penat, aparells d'efectes especials, gratacels de cartró pedra, un batmòbil... no és una obra de teatre, ni de circ, ni un musical... és una barreja de tot plegat. En aquest Batman Live està Robin i el Joker però no hi ha cançons (insisteixen suposo que per a desmarcar-se del 'cas Spider-man'), hi ha globus, efectes priotècnics i un pila d'extres. Envoltat d'un secretisme absolut els productors comenten que aquest espectacle explicarà la Història de Batman des dels seus orígens.

Aquí teniu un atractiu trailer ...

2 comentaris:

pau ha dit...

Quan compri les entrades, comprin una per a mi...

Ciutadà K ha dit...

OK!
de Batman o d'Spiderman? ;)