dimarts, 14 de juny del 2011

SR. WALTER BREUNING

(1896-2011)

Fa uns dies moria el sr. Breuning, un ciutadà anònim de Montana. Tenia 114 anys i –suposadament- era l’home més vell del món (potser no era tan anònim, doncs). Va néixer l’any 1896 a Melrose (Minnesota), en un entorn sense llum ni electricitat ... i ha mort aquest any, en una vida plena de televisors, telèfons mòbils, Ipads i e-books. Ha pogut veure 3 segles: el XIX, el XX i el XXI.

El sr. Breuning va treballar 50 anys en la companyia de ferrocarrils, als 66 anys es va jubilar i encara va viure 48 anys més... gairebé el mateixos que la seva vida laboral !.


Com és lògic, diferents gerontòlegs, van contactar amb el sr. Breuning per a recollir aquelles variables que poden donar la fórmula de longetivitat... les seves declaracions parlen de tenir la ment i el cos actiu, sempre, mantenir el contacte amb amics i familiars... i menjar dos cops al dia, prendre aspirina i acceptar els canvis com venen, sense sobresalts innecessaris.


El estudiosos afirmen que només un 20% d’allò que influeix en l’esperança de vida es refereix a factors biomèdics... sembla que la genètica pesa menys del que ens pensàvem ...

2 comentaris:

Carolina ha dit...

Ui, doncs així nosaltres viurem ben poc, ciutadà, els hiperactiushistèrics no accepten gaire bé els canvis com vénen, no?!
Jo tenia un alumne que té un pare que té 108 anys i diu que el seu secret està en beure un got de whisky al dia :D

Ciutadà K ha dit...

je,je,je,je,je els 'hiperactiushistèrics' ... rient estic davant de la pantalla ... com ens coneixem sense haver-nos vist mai! (a mi el whisky m'agrada, això no suma punts?)