dijous, 18 d’agost del 2011

EL PC HA FET, NOMES, 30 ANYS !!!

Divendres passat, 12 d'agost, es compliren 30 anys de la presentació, per part d'IBM, d'una computadora promocionada com el primer Personal Computer.
Només han passat 30 anys i mai un producte ha calat tan profundament en el comportament de la Humanitat (vale, va, potser el foc!).
Es tractava de l'IBM 5150, òbviament, un aparell molt senzill (només comparable a un mòbil, dels 'cutres'): si actualment un ordinador pot processar 3.000 milions d'instruccions per segon, aquella màquina només en podia copsar 4,77 milions. Com en tantes i tantes 'coses', uns anys abans Apple ja havia llençat al mercat el seu model, però ho fèu de formar minoritària... fou IBM la que ho presentà de forma planetària i, sobretot, com a producte adequat per a la llar sortint de les oficines i la indústria (que era on estava fins aquell moment). Aquest fou el gran pas, ja que en els anys '70 les enooormes i pesades computadores de les grans empreses no feien pensar que algú en pogués tenir una a casa. Aquells primers ordinadors (amb pantalla i impressora) podien arribar a costar mig milió de pessetes o més.

Aquí teniu un dels primers anuncis del PC amb visió comercial, és de 1986 ... fa 4 dies...