dimarts, 8 de novembre del 2011

OPENINGS, PETITES OBRES MESTRES DE LA TV

Amb el nom d’openings es coneixen el títols de crèdits inicials de les series de televisió. Des dels inicis de la Història de la Televisió que els seus productes han intentat capta l’atenció de l’espectador o imprimir l’estètica de la sèrie des del primer segon de la mateixa; aquesta feina, però, en els darrers temps ha assolit el nivell d’autèntiques obres mestres.
Si hi ha una productora que s’ha encarregat de revitalitzar el món de les series televisives encallades i vistes com a productes audiovisuals de segona categoria fins llavors, ha estat, sense cap mena de dubte, HBO. Amb Los Soprano o A dos metros bajo tierra van demostrar que es podien fer obres de qualitat i ‘enganxar’ al gran públic que mira la televisió: amb històries originals, bons personatges, produccions cares i una cuidada estètica.
Pel que respecta a openings especials, la productora HBO també fou el que va donar el tret de sortida en aquest renaixement de la televisió i A dos metros bajo tierra ens va oferir un crèdits incials preciosos. També ho foren Carnival, de la mateixa productora.







De fet, des dels anys ’90, els premis Emy destina un guardó per la capçalera de sèrie més atractiva. En aquests moments, dos dels opening més impactants tenen a veure amb la sang: True Blood i Dexter.



Actualment, HBO continua apostant per uns bons opnenings, com és el cas de Broadwalk Empire que disposa d’uns crèdits inicials potents i elegants.
L’impacte d’un bon opening està en un aspecte molt cuidat a nivell visual, un bon acompanyament musical i, sobretot, en ser capaç d’introduir-nos en pocs segons en l’univers de la sèrie. Altres openings ben aconseguits són: Game of Thrones, The Pacific, Rubicon, Mad Men, The Walking Dead, Weeds, Downton Abbey, Luther o Misfits.




El següent pas és superar els openings i veure les series senceres... quina feina se'ns gira, no???

3 comentaris:

Laura ha dit...

hola!!!

a mi m'agrada el de "a dos metros bajo tierra" i el de "mad men" (els altres ara no els puc mirar...). bé, el de "mad men" molt molt currat no seria, però m'agrada... però vosaltres teniu temps de sèries, ara? ;-)

veig que has vist "mientras duermes"... impressions??

Ciutadà K ha dit...

Ui, Polita, ha posat vosté el dit a la llaga: no tenim temps de res ... jo crec que aquesta és la raó per a somniar en que algun dia podrem veure series.

Mientras duermes em va agrada molt, molt ... més del què esperava. El seu Tosar està que se sale, eh?

Laura ha dit...

ui! jo vaig perseguir tant aquesta peli per internet i en persona que quan la vaig veure ja sabia moltes de les coses que passarien, i llavors no em va sorprendre gaire. però em va agradar, sí! de tota manera, em va semblar bastant poc creïble tot plegat.

el meu tosar està que se sale, ciertamente. el meu tosar és una bèstia!

com està l'abril??