dijous, 26 de gener del 2012

EL SR. LLUIS LLACH ARA ESCRIPTOR

_
Ai, el vincle músico-emocional que em lliga al sr. Lluís Llach és difícil d'expressar, les seves cançons m'han acompanyat tota la vida, des de les primeres reivindicatives i poc elaborades, a les darreres, que es tractaven d'autèntiques simfonies (Un Pont de Mar Blava en directe al Palau Sant Jordi és una de les experiències musicals més impactants que he viscut). Quan el sr. Llach va anunciar que es retirava dels escenaris l'any 2007 (ja fa 5 anys!) amb uns concerts molt especials al poble on va nèixer -Verges- vam pensar que no en sabríem res més d'ell, que es jubilaria i punt.

Però com ell mateix va anunciar, durant aquests anys el sr. Llach no ha parat: ha realitzat petites actuacions reivindicatives, ha realitzat bandes sonores per a diferents espectacles teatrals (com Llits), s'ha dedicat a les seves vinyes (amb el Celler Vall Llach, amb un Priorat reconegut que exporta als EEUU i Europa) i una fundació que porta el seu nom amb accions per al desenvolupament social, econòmic i educatiu de les societats anomenades minoritàries... i ara:  escriptor!

El proper dia 02 de febrer podrem trobar a les llibreries MEMORIA D'UNS ULLS PINTATS (Empúries), el primer llibre de ficció del cantant. Segons les seves paraules, es tracta d'"una història d'amor entre dos homes lliures, emocionant i conmovedora, que retrata aspectes essencials -socials i polítics- de la Catalunya de la primera meitat del segle XX". Ambientada a la Barceloneta dels anys '20-'30 del segle passat, és la història de 4 personatges 2 nois i 2 noies nascuts l'any 1920 que permet repassar la recent Història de Catalunya (i de retruc, inevitablement i malauradament, la d'Espanya) i com els afecta en les seves relacions personals...
Molts crítics ja l'apunten com un dels llibres més venuts del proper Sant Jordi... alguna estimada me'l regalarà?

_

2 comentaris:

NUr ha dit...

I tant!!!! Ara oblida-ho!!! Guapo!

Ciutadà K ha dit...

je,je,je,je què guapa ets!

... un, dos, tres oblidat!! :P