dijous, 19 de gener del 2012

SRA. EVE ARNOLD

(1912-2012)

La sra. Arnold té el mèrit d'haver estat la primera dona en ingressar en la prestigiosa agència Magnum i de ser una pionera del fotoperiodisme. A principis de mes moria a l'edat de 99 anys després de tot un segle dedicada a la fotografia. 
Nascuda a Filadèlfia de pares immigrants russos unes primerenques fotografies d'un espectacle de moda va alertar al sr. Cartier-Bresson i li va obrir les portes de Magnum.
Als anys '40 del segle passat va començar fent fotos per a la revista Life (al costat de figures com Cartier-Bresson o el Capa); les seves eren fotografies socials: cambrers de Nova York, pescadors.. el seu tracte amable li va permetre arribar a fotografiar grans personalitats com Jacqueline Kennedy, Margaret Thatcher, Malcolm X i, sobretot, Marilyn Monroe i el reportatge que realitzà en el seu darrer rodatge d'un film estrenat: Vidas Rebeldes. De fet, la relació entre l'actriu i la fotògrafa va arribar a ser d'autèntica amistat, fins al punt de que cop morta l'actriu la sra. Arnold  va marxar a Londres a dedicar-se al reportatge gràfic en profunditat i deixà la 'gent famosa'. En aquest moment, la feina de la fotògrafa es torna viatgera i destacables són els seus reportatges a Afganistan, Xina, ... premiada en múltiples ocassions, la sra. Arnold fugia de la fotografia 'artificial' de l'estudi, ella perseguia la naturalitat, ella captava el Gest.

 

2 comentaris:

laura ha dit...

una de esas personas con una gran vida y a la que agradecer lo que deja,

Ciutadà K ha dit...

¡cierto!