dimecres, 1 de febrer del 2012

NOMINACIONS OSCAR 2012


_
Fa unes setmanes ens van avançar aquells films nominats als Oscar en les seves diferentes categories. El premis s'entregaran el proper 26 de febrer i, com cada any, encara que no tinguem cap fe en aquests guardons, és inevitable parlant-ne, comentar-los i alegrar-nos depenent de qui o quines han estat els nominats/des. Òbviament, no hem pogut veure encara totes les pelis nominades (algunes no estan ni estrenades per aquí) però les crítiques llegides ens donen pistes de la rellevància i qualitat de les mateixes.

Ens agrada -com cada any- que nominin al sr. Scorsese, aquest cop ens agrada una mica més perquè es tracta d'un film juvenil, d'encàrrec i adaptació literària (llegiu el llibre en que es basa perquè és un bombonet!) que el sr. Scorsese ha estat capaç de fer-se seu i demostrar -de nou!- l'amor que sent pel setè art, el llibre ja és tota una declaració d'amor al Cinema; resumint, podríem dir que és un film menor dins de la filmografia d'en Marty ... però s'ha alçat amb el nombre de nominacions màxima: HUGO està nominada a 11 categories.
Ens agrada que hagin nominat amb 10 categories THE ARTIST, la sorpresa de l'any passat, que també és un cant d'amor al cinema... amb un film mut i en blanc i negre! això té mèrit!. Els millors films de l'any tenen flaire de l'origen del cinema...

Aquestes 2 són les que aglutinen més nominacions, la següent -MONEYBALL: ROMPIENDO LAS REGLAS- en té 6; o LOS DESCENDIENTES (i l'actuació solvent de Clooney) i WAR HORSE (el film serio de l'any d'Spielberg) amb 5; CRIADAS Y SEÑORAS o MIDNIGHT IN PARIS amb 4; EL ARBOL DE LA VIDA amb 3; i TAN FUERTE, TAN CERCA (la nova del sr. Stephen Daldry) amb 2.

Totes elles competiran pel premi gran, el premi a la millor pel·lícula del 2011. Això d'haver ampliat el nombre de pelis nominades de 5 a 9, ha provocat que s'hagin colat la de Woody Allen (que els costa molt premiar-lo, pobre!) o  Criadas y señoras, per exemple.
Sorprenentment, LAS AVENTURAS DE TINTIN només ha aconseguit la candidatura a millor BSO del mestre Williams (una gran partitura, per cert!). Ens agradaria que el sr. Alberto Iglesias guanyés un nou Oscar, en aquest cas, per la BSO de EL TOPO. Ja és tot un premi que s'hagi reconegut com a nominada el film de CHICO & RITA (de Mariscal/Trueba) i potser sona la flauta. El documental del sr. Wenders, PINA també es mereix premi. Premi també es mereix la vessant tècnica del MILLENIUM del sr. Fincher... Molts diuen que el premi al sr. Clooney com a millor actor està cantat, però Gary Oldman podria donar una sorpresa...tot això serà desvetllat el proper 26 de febrer.

Aquí us deixo la meva quiniela ...

QUINIELA:
- Millor Pel·lícula:  THE ARTIST
- Millor Director: MARTIN SCORSESE (per HUGO)
- Millor Actor Protagonista: GEORGE CLOONEY (per LOS DESCENDIENTES)
- Millor Actriu Protagonista: MERYL STREEP (per LA DAMA DE HIERRO)
- Millor Actor Secundari: MAX VON SYDOW (per EXTREMELY LOUD AND INCREDIBLY CLOSE)
- Millor Actriu Secundària: JESSICA CHASTAIN (per CRIADAS Y SEÑORAS)
- Millor Guió Original: MICHAEL HAZANAVICIUS (per THE ARTIST)
- Millor Guió Adaptat: NAT FAXON, ALEXNDER PAYNE, JIM RASH (per LOS DESCENDIENTES)
- Millor Pel·lícula d'Animació: CHICO Y RITA
- Millor Pel·licula de parla no anglesa: NADER AND SIMIN: A SEPARATION
- Millor Banda Sonora: LUDOVIC BOURCE (per THE ARTIST)

5 comentaris:

Laura ha dit...

Jo vull que guanyi "Pina", és brutal!! Hi ha seqüències que em van impactar molt! L'has vista? La paia que salta de la cadira dins els braços del tio, o el paio aquell ballant al costat del precipici... Buf! Sense comentaris!

"The Artist" em va agradar, però se'm va fer una mica pesat que es recreessin tant en la desgràcia d'ell (també he de dir, en defensa de la pel·li, que aquell dia estava veritablement cansada i que tenia ganes d'arribar a casa; poser podria haver deixat el cine per a un altre dia i m'hauria agradat més, no sé). De tota manera, penso que fer una pel·li així avui en dia, com a actor, ha de ser molt difícil, i que els actors ho fan molt bé. Són tan expressius!

De "Hugo" només he vist el tràiler (és la que el pare del nen és el Jude Law, oi?). "Drive" també té una nominació, a millor so o una cosa semblant, crec.

Aquest cap de setmana aniré a veure "Los descendientes", a veure què. Jo voto pel Clooney sense haver-la vist, per això. :-)

Ciutadà K ha dit...

Hola Laura!!!
encara no he vist Pina, com tampoc he vist El Arbol de la Vida, perquè tinc la il·lusió (tonta) de veure-les en pantalla gran... cosa que no passarà mai perquè en aquests cinemes nostres el programador no ha passat de primària en capacitat cinèfila. A mi també m'agradaria que guanyés Pina, per ella i pel sr. Wenders.
Em porta molt avantatg, senyoreta, The Artist tampoc no l'he vist però la proposta és prou valenta com per a ser reconeguda amb premis
Hugo és un divertiment del sr.Scorsese que em sorprén que estigui tan nominada.Drive és 'massa' independent per a l'acadèmia de Hollywood.
I Los Descendientes està molt i molt bé, aquest sí l'he vist... li agradarà! malgrat l'aspecte de film convencional s'amagauen moltes missatges ... i el Clooney es mereix premi!

Apa, vagi a veure-la i ja em dirà....
Aquest cap de setmana a mi em toca 'J.Edgar' que tot i que el tema no m'interessa massa és un 'Eastwood' i toca veure-la!

laura ha dit...

me tengo que poner al día porque no puedo opinar hasta que las vez pero tiene razón Laura, tenéis que ir a ver Pina sin falta,

Laura ha dit...

Ja he vist "Los descendientes" i m'ha agradat molt. El Clooney ho fa molt bé, però crec que tampoc és per dir que fa la interpretació de la seva vida, no sé. A mi sempre m'ha agradat molt, me l'he cregut en tots els seus papers. En la meva opinió, és molt bon actor. Ja des de la Roseanne i des d'Urgencias.

Oscar per al Clooney, sí!

Ciutadà K ha dit...

Celebro que li hagi agradat Los Descendientes, és un bon film! i m'agrada pensar que és d'aquells que amb el temps el recordes bé o millor, fins i tot. Certament, això de dir 'el paper de la seva vida' fa de mal dir ... però el sr. Clooney iestà més vulnerable, anti-heroi i perdut que mai...i això és de valorar!
.. vinga vaaaaa, li donem l'Oscar a ell!!! :P

Sí, Laura, voy a tener que ver Pina aunque sea en el televisor... :D